187 «ναι» στην προανακριτική για τον Ν. Παππά – Με ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης

Αυλαία της Προανακριτικής της Βουλής για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο με το οποίο επιχειρήθηκε η άλωση των ΜΜΕ, με τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον άλλοτε εκλεκτό του υπουργό και ισχυρό βραχίονα εκτέλεσης του σχεδίου του για την απόκτηση πρόσβασης σε όλο και περισσότερους αρμούς της εξουσίας, δεν δίστασε χθες να πέσει ακόμα και στο «βούρκο της δυσοσμίας» με όσα αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Νίκος Παππάς προκειμένου να δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Ηρωική… έξοδο με επιχειρηματολογία «αδικημένου» αλλά και επιθετικό ύφος από τον Νίκο Παππά, ο οποίος με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει στα κύρια ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από όσα αναδύονται από τη δικογραφία για τον τρόπο που θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κομματικό Τύπο και τηλεοπτικό σταθμό, προβάλλοντας το παραπειστικό επιχείρημα ότι από το διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών «το Δημόσιο πήρε χρήματα και δεν έχασε»!

Σε στιλ Πολάκη, ο πρώην ισχυρός του Μαξίμου Νίκος Παππάς απείλησε ότι «όταν μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσέχετε» και πως «θα πληρώσετε με βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας», λέγοντας πως «η ώρα σας πλησιάζει και αυτά δεν θα ξεχαστούν… προσέξτε τι κάνετε… ». Κάτι άλλωστε που λίγη ώρα αργότερα άφησε να εννοηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «καθεστωτική νοοτροπία» και ότι «στήνει ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς της αντιπάλους»!

H χθεσινή διαδικασία στη Βουλή

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 288 ψηφισάντων (απουσίαζαν ο Κ. Βελόπουλος, οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, και δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει ο κ. Παππάς, υπήρχε και ένα άκυρο), υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187, κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές. Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΜέΡΑ25 απείχε.

Τις επόμενες μέρες τα κόμματα θα δώσουν τη λίστα με τους βουλευτές που θα στελεχώσουν την επιτροπή, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει το προεδρείο της και θα οριοθετήσει τις εργασίες της, που δεν μπορούν σε χρόνο να ξεπεράσουν το τέλος της παρούσας κοινοβουλευτικής συνόδου (το αργότερο μέχρι αρχές φθινοπώρου).

Στόχος της προανακριτικής είναι να ελέγξει τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για το κακούργημα της δωροληψίας κρατικού υπαλλήλου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Αν μάλιστα το τελικό της πόρισμα είναι παραπεμπτικό, τότε η διαδικασία στην Ολομέλεια θα επαναληφθεί με διακύβευμα την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε ειδικό δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα Τετάρτη το πρωί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εξεταστεί η υπόθεση που αφορά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της Folli Follie. Η επιτροπή αναμένεται να ακούσει τις αιτιάσεις του βουλευτή και να προτείνει στη συνέχεια την άρση ή μη της ασυλίας του προς την Ολομέλεια, η οποία θα λάβει με ψηφοφορία, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, και την τελική απόφαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ