Ζητείται αύξηση ορίου για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Την ανάγκη άμεσης αύξησης του ορίου των 800.000 ευρώ κρατικής ενίσχυσης ανά επιχείρηση, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Βουλή, πως η χώρα μας θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο πλαίσιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας, με ανώτατο όριο τα 3 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Ωστόσο, ο κ. Βλατάκης υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι πολλές επιχειρήσεις στον χώρο των Τουριστικών Πρακτορείων, που είδαν τα έσοδά τους έως και να μηδενίζονται στην διάρκεια του 2020, δεν μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 και 5, καθώς έχουν εξαντλήσει το όριο των 800.000 ευρώ, έχοντας παράλληλα και την υποχρέωση να επιστρέψουν το σύνολο των ποσών που έχουν λάβει.

Και καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Βλατάκης: «Εκ μέρους του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, που συμβάλλουμε σημαντικά στον ελληνικό Τουρισμό και στα δημόσια έσοδα, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, για την επιβίωση των επιχειρήσεων, που θα κληθούν να φέρουν το βάρος της ανάκαμψης. Και για να το πράξουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα, θα πρέπει να λειτουργούν. Πρέπει να γίνει άμεσα η αύξηση του ορίου για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις και να τροποποιηθούν τα κριτήρια, καθώς το σύνολο σχεδόν των τουριστικών επιχειρήσεων, με τα υφιστάμενα κριτήρια, θα μείνει εκτός της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5».

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ