Τί ζητά ο εμπορικός κόσμος για τα ενοίκια

Η Ομοσπανδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα την ακόλουθη επιστολή για το θέμα των ενοικίων:

HΡΑΚΛΕΙΟ 3  Δεκεμβρίου  2020

Προς

Yπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.                                                

                                                        Κοινοποίηση:

                                            Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κύριο Γιώργο Πιτσιλή.

 Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

                                                  Σας μεταφέρομε την έντονη δυσαρέσκεια και την διαμαρτυρία  πολλών  εταιρειών  και  νομικών προσώπων της Κρήτης, που εκμισθώνουν ακίνητα ιδιοκτησίας τους σε επιχειρηματίες και εργαζομένους οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού και, ως εκ τούτου, εξαναγκάστηκαν από το κράτος να εισπράξουν  μειωμένα κατά 40% τα ενοίκια που δικαιούνταν, τέθηκαν ξαφνικά από την κυβέρνηση εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ποσού ίσου με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών.

Οι θιγόμενοι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για διακριτική μεταχείριση που δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας, η οποία δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε πολλά νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και ιδιαίτερα σε όσα εξ’ αυτών εξαναγκάστηκαν να εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια για όλη την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα της ξαφνικής αυτής εκ των υστέρων εξαίρεσης, όλων των νομικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα από το ευεργέτημα της έκπτωσης φόρου ήταν, να καλούνται όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. χωρίς καμία μείωση. Επίσης είναι ακίνητα με στεγαστικά δάνεια που δυστυχώς αποπληρώνονται κανονικά.

Ζητάμε το αυτονόητο, να υπαχθούν και τα νομικά πρόσωπα-εκμισθωτές στην ευεργετική ρύθμιση και στις διατάξεις των προαιρετικών μειώσεων και να αποκαταστήσετε τη βαρύτατη αυτή αδικία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Με Tιμή

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ