Σκληρός αγώνας της Cretan Farms για επιβίωση

Μάχη με τον χρόνο για να λειτουργήσουν εκ νέου οι μηχανές της δίνει η χειμαζόμενη αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Την ίδια στιγμή πάντως η εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ από τις Τράπεζες, καθυστερεί, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες έχουν εγκρίνει τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην αλλαντοβιομηχανία. Ο λόγος που επικαλούνται, σύμφωνα με άλλες πηγές, είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις για τη μεταβίβαση των σημάτων και των πατεντών.

Στο μέτωπο της διάσωσής της, η ερχόμενη Δευτέρα έχει ορισθεί ως η ημέρα που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Αν και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι εκ των 6 επενδυτικών σχημάτων που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά θα καταθέσουν την επόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου δεσμευτική προσφορά, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως στην κούρσα θα κατέβουν 4 επενδυτικά σχήματα. Εκτός της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα μείνει η εταιρεία Νίκας αλλά και το fund HIG.

Σε ό,τι αφορά στα χρέη της Creta Farms αυτά υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ. Οι οφειλές της προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 12,456 εκατ. ευρώ, οι εμπορικές υποχρεώσεις με ημερομηνία 31 Αυγούστου ανέρχονταν στο ποσό των 26,187 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οφείλει 15 εκατ. ευρώ, 47,55 στο κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Pireaus snf designated activity company, CAIRO Νο3 finance designated activity company. Επιπλέον έχει άνοιγμα 12,623 εκατ. ευρώ προς την  Pireaus snf designated activity company, 9,564 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα, 8,028 εκατ. ευρώ προς την Eurobank, 6,352 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, κ.ά.

 

 

Πηγή: capital.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ