Πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας

Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής το «εργαλείο» των αναστολών λειτούργησε και αποφεύχθηκε ένα «τσουνάμι» απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Το στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο είναι η μετάβαση στην «επόμενη ημέρα», με τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης, να μην έχει απώλειες θέσεων εργασίας. Με αυτό το δεδομένο, τα στοιχεία από το πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με κίνητρο την επιδότηση των εισφορών, επιτρέπουν μια έστω συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 26 χιλιάδες αιτήσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκ των οποίων μάλιστα οι περίπου 4,5 χιλιάδες αφορούν σε μακροχρόνια ανέργους. Από αυτές, έχουν ήδη μετατραπεί σε προσλήψεις πάνω από 10 χιλιάδες, ενώ είναι σε εξέλιξη άλλες 8,5 χιλιάδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το ότι οι νέες θέσεις εργασίας έχουν μια διασπορά, ως προς το ύψος των αποδοχών, καθώς δεν αφορούν μόνο σε θέσεις που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Αν και η πλειοψηφία αυτών των νέων θέσεων εργασίας εντοπίζεται στη ζώνη των αποδοχών ως 1.000 ευρώ, καταγράφονται εκατοντάδες περιπτώσεις προσλήψεων ακόμα και με αποδοχές άνω των 3 ή των 4 χιλιάδων ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα προσέλκυσης και πρόσληψης στελεχών.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ