Πιστώθηκαν τα 800 ευρώ στους λογαριασμούς 100.313 δικαιούχων


Πιστώθηκε, σήμερα, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ στους λογαριασμούς επιπλέον 100.313 δικαιούχων.

Με τη σημερινή πληρωμή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ολοκληρώθηκε η καταβολή συνολικού ποσού 379.167.200 ευρώ σε σύνολο 473.959 δικαιούχων: αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του Covid-19.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε:

«Με τις προσωρινές αλλαγές στους κανονισμούς του ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Η χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης προς τις ατομικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μορφή άμεσου κεφαλαίου κίνησης, μαζί με την επιδότηση των επιτοκίων που «τρέχει» εδώ και δύο εβδομάδες δίνουν μία σημαντική ανάσα εν αναμονή και των περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης της αγοράς».

Από την Πέμπτη 7 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία αιτήσεων για την καταβολή επίσης 800 ευρώ, σε περιπτώσεις μισθωτών που λόγω αδυναμίας του συστήματος να τους εντοπίσει και να τους κατατάξει σε κάποια κατηγορία, έμειναν εκτός επιδότησης, όπως είναι οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε. Το νέο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ορίστηκε με νέα υπουργική απόφαση.

Την Δευτέρα αναμένεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων και από 160.000 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών, στις οποίες ανήκουν κάποιοι καλλιτέχνες, οικοδόμοι και μισθωτοί που απασχολούνται σε τουρισμό – επισιτισμό. 



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content