Νέα παράταση για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»

Παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων  του λεγόμενου «Νόμου Κατσέλη», με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ».

  • Η παράταση αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση υπαγωγής στον λεγόμενο «Νόμο Κατσέλη» πριν από το 2015, καθώς για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που υπήχθησαν μετά από το 2015 στις διατάξεις του εν λόγω νόμου. Η καταληκτική ημερομηνία για επαναπροσδιορισμό με βάση το νέο σύστημα (ειδική πλατφόραμα) έχει οριστεί διαδοχικά ανά 15νθημερο έως την 31η Μαΐου 2021.
  • Με την τωρινή τροπολογία δίδεται ο αναγκαίος χρόνος (15νθήμερη παράταση) στους δικηγόρους, προκειμένου να εξοικειωθούν περαιτέρω με τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι υποθέσεις και να προστατευθούν τα δικαιώματα του κάθε δανειολήπτη που χρήζει δικαστικής προστασίας.
  • Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 20.000 δανειολήπτες από τους συνολικά 37.000 υπόχρεους σε επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους έχουν εισέλθει στην ειδική πλατφόρμα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την επιτυχή λειτουργία της πλατφόρμας και μάλιστα σε συνθήκες πρωτόγνωρες εξαιτίας της πανδημίας.
  • Σημειώνεται ότι από την κοινοποίηση του επαναπροσδιορισμού της συζήτησης μιας υπόθεσης, οι δανειολήπτες έχουν πρόσθετο χρόνο 2 μηνών για την υποβολή των προτάσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  γεγονός που καταρρίπτει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για δήθεν ασφυκτικές προθεσμίες.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας, έχει αναστείλει όλους τους πλειστηριασμούς και τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο για τη α’ κατοικία αλλά για όλα τα δάνεια.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content