Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει την Παρασκευή η κυβέρνηση

Τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση, πρόκειται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται κατά τις 10 το πρωί, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιδοτήσεις των τιμών ρεύματος, στοχευμένες κατά προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά και με κριτήρια την ακίνητη περιουσία, ώστε να μείνουν εκτός εξοχικά και δεύτερες κατοικίες.

Οι επιδοτήσεις αναμένεται να αναπροσαρμόζονται ανά μήνα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών και φυσικά τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Για τον Ιανουάριο, πάντως, τα συναρμόδια υπουργεία επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των νοικοκυριών ή ακόμα και του συνόλου, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους πόρους που θα έχουν στη διάθεσή τους για χρηματοδότηση και οι οποίοι θα διασφαλιστούν πάλι από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων.

Επιπλέον στις κυβερνητικές προθέσεις φέρεται να είναι και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με δυσβάσταχτες αυξήσεις και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. (DGComp) ειδικό μηχανισμό επιδότησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο κ. Σκρέκας δήλωσε η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των νοικοκυριών: «Υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα κρατήσει ή θα αποκλιμακωθεί σε λίγες εβδομάδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», είπε.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content