Κοινωνικό μέρισμα: Η πληρωμή και οι δικαιούχοι

Στο κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να καταβληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος ΟΠΕΚΑ αλλά και στους 100.000 υγειονομικούς του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε «το όφελος από την ανάπτυξη μεταφέρεται απευθείας στην κοινωνία και σε εκείνους που χρειάζονται υποστήριξη και ως ηθική επιβράβευση προς τους υγειονομικούς μας οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην σχετική ψήφιση της τροπολογίας για τα 250 ευρώ (προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε συνδεδεμένο μέλος του νοικοκυριού) της ενίσχυσης σημειώνοντας παράλληλα ότι θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Όπως σημείωσε ήδη έχει νομοθετηθεί προσαύξηση για τον Δεκέμβρη στο διπλάσιο της μηνιαίας καταβολής για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η πληρωμή αυτή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content