Κινδυνεύει με λουκέτο η ιστορική ΒΙΟΧΥΜ

Σε περίοδο πολύ σοβαρής κρίσης επιβίωσης βρίσκεται η ιστορική βιομηχανία χυμών των Χανίων, η ΒΙΟΧΥΜ στην οποία έχουν μειωθεί δραματικά οι ποσότητες πορτοκαλιών που δίνονται προς χυμοποίηση και παράλληλα παρουσιάζει οικονομικές ζημιές, ενώ πρέπει και να μεταστεγαστεί.

Με σκληρή ανακοίνωσή του το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων παρασκευής τροφίμων  Χανίων καταγγέλλει την διοίκηση της ΒΙΟΧΥΜ για απολύσεις εργαζομένων από την ΒΙΟΧΥΜ υποστηρίζοντας πως «δεν τους βγάζει το ποσοστό κέρδους που θέλουν γι’ αυτό και την απαξιώνουν, πετώντας στο δρόμο τους εργάτες που τόσα χρόνια τη θεωρούσαν σπίτι τους.» Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν χαρτί απόλυσης και να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς.

Όμως σε δηλώσεις του  ο Πρόεδρος της ΒΙΟΧΥΜ και της Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η ποσότητα πορτοκαλιών που προσκομίζονται στην ΒΙΟΧΥΜ για επεξεργασία έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η παραγωγή για την οποία είναι αναγκαίο όλο το προσωπικό.

Παράλληλα επισημαίνει πως το έως τώρα εργοστάσιο στην συνοικία των Παχιανών για περιβαλλοντικούς λόγους αφού είναι μέσα στον ιστό της πόλης, πρέπει να κλείσει και σε συνδυασμό με την μείωση της παραγωγής και τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, το ενδεχόμενο του να μπει «λουκέτο» στην ιστορική ΒΙΟΧΥΜ ήταν ορατό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρακάκης, για να μην κλείσει η ΒΙΟΧΥΜ προτιμήθηκε να γίνει προσπάθεια μεταστέγασης και συνέχισης της λειτουργίας με μικρότερη παραγωγή και με το αναγκαίο προσωπικό που θα είναι λιγότερο.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως εφ’ οσον αυξηθεί και πάλι η παραγωγή  ή οι δταστηριότητες της εταιρείας τότε θα επεναπροσληφθούν όσοι θα φύγουν.

 

 

 

 

 

Flashnews.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ