Η SsangYong υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

H κορεατική μάρκα SsangYong υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αφού απέτυχε να εξοφλήσει στους πιστωτές της δάνειο 60 δισεκατομμυρίων γουάν – περίπου €44.500.000.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε την αποπληρωμή λόγω της επιδείνωσης των επιχειρηματικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής των ξένων δανειστών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, «η εταιρεία σχεδιάζει να επιλύσει το τρέχον ζήτημα ρευστότητας πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες στο σύστημα αναδιάρθρωσης». Το τελευταίο προβλέπει παράταση τριών μηνών πριν υπαχθεί το αίτημα των πιστωτών στη δικαστική οδό.
Η ινδική Mahindra & Mahindra κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, με μερίδιο 70% στη SsangYong, από το 2011.

Ωστόσο ήδη από το καλοκαίρι ψάχνει να πουλήσει την «πολιορκημένη» SsangYong ενώ, την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις της το 2020 είναι κατά 20% χαμηλότερες σε σχέση με το 2019.

Το παραπάνω ποσοστό, αναλογικά, είναι αναμενόμενο λόγω των πιέσεων που δέχεται η αγορά λόγω του κoρvνοϊού.

Ο εκπρόσωπος της SsangYong δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για αυτήν την κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία λόγω του Covid-19 αλλά και για την ανησυχία που προκαλείται στους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, ειδικά στους υπαλλήλους μας, τα δίκτυα πωλήσεων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταμορφώσουμε την κατάσταση και να οικοδομήσουμε μια πιο ισχυρή και ανταγωνιστική εταιρεία για το μέλλον».

 

 

 

 

 

militaire.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ