Φεύγουν από το Airbnb οι Έλληνες ιδιοκτήτες

Πολύ μεγάλη μείωση, σχεδόν 40%, καταγράφει η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στη χώρα μας, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να φεύγουν από το Airbnb και να επιστρέφουν στο ενοίκιο για έναν χρόνο ή και περισσότερο.

Από τις εκτιμήσεις φαίνεται πως ως επί το πλείστον αποχώρησαν από τις πλατφόρμες ιδιοκτήτες που είχαν σπίτια κατάλληλα για μια οικογένεια, ενώ όσοι διαθέτουν μικρά διαμερίσματα (30-60 τ.μ.) παραμένουν, διατηρώντας μάλιστα τις τιμές σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα εγγεγραμμένα ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 39,95%, με το σύνολο των εγγεγραμμένων ακινήτων να αριθμεί τα 4.996, όταν το 2019 την ίδια χρονική περίοδο ήταν 7.684.

Οι πιο σημαντικές μειώσεις, σύμφωνα με το AirDna, σημειώθηκαν στην Κυψέλη, στη Γούβα και τη Ριζούπολη σε ποσοστό ως και 70%, ενώ στο Παγκράτι η μείωση ήταν στο 50,8% και στο Κολωνάκι στο 46,08%. Καθοριστικό παράγοντα για το 2020 και το 2021 αποτέλεσαν τα χαμηλά ή/και μηδενικά εισοδήματα λόγω Covid-19, ιδιαίτερα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης των ακινήτων που έχουν επιστρέψει στις συμβατικές – μακροχρόνιες μισθώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως σε περιοχές όπως το Μετς, το Κουκάκι, η Ακρόπολη και το Ζάππειο, αγγίζουν τα 17 ευρώ/τ.μ., ενώ σε Παγκράτι, Αμπελοκήπους και Μεταξουργείο κυμαίνονται από 10 ευρώ/τ.μ. έως 12 ευρώ/τ.μ.

 

 

 

Newsbreak.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content