Φαγωμάρα στη easyJet – Τελεσίγραφο Στ. Χατζηιωάννου
Ακόμα πιο έντονη γίνεται η μάχη που διεξάγεται στους κόλπους της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων easyJet, ανάμεσα στον Ελληνοκύπριο ιδρυτή της Στέλιο Χατζηιωάννου και στη διοίκησή της. Αφορμή στάθηκε η τεράστια παραγγελία 107 αεροσκαφών στην ευρωπαϊκή αεροναυπηγική Airbus, η οποία αυτή τη στιγμή τίθεται εν αμφιβόλω εξαιτίας της πανδημίας. Ο κ. Χατζηιωάννου σε χθεσινή δήλωσή του ανέφερε ότι ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο πως δεν πρόκειται να διαθέσει ρευστό στην easyJet έως ότου ακυρωθεί η συμφωνία με την Airbus, της οποίας το ύψος φθάνει τα 4,5 δισεκατομμύρια στερλίνες (5,13 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σημείωσε ότι προσπάθησε να αλλάξει τη στάση της εταιρείας, ζητώντας την απομάκρυνση δύο διευθυντικών στελεχών. Επιπλέον είπε ότι τα υπό παραγγελία 107 αεροπλάνα είναι άχρηστα, δεδομένου ότι η πανδημία του κορωνοϊού ουσιαστικά ακινητοποίησε σχεδόν πλήρως τις αερομεταφορές. Είναι τόσο μεγάλο το τίμημα της απόκτησης των Airbus, που κατά συνεπαγωγή θέτει την επιβίωση της easyJet σε κίνδυνο, πρόσθεσε.

Το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών σε όλον τον κόσμο καταβάλλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους και να μην χρεοκοπήσουν. Ολόκληροι στόλοι έχουν καθηλωθεί και μεταξύ αυτών και τα 344 αεροσκάφη της easyJet, αφενός λόγω αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις των ανθρώπων και επιβεβλημένης καραντίνας σε πάμπολλες χώρες, αφετέρου λόγω της δραστικής μείωσης της ζήτησης, διότι οι επιβάτες φοβούνται μην ασθενήσουν. Με αυτά κατά νου, ο ιδρυτής της easyJet επισημαίνει ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχει εξαντληθεί το ρευστό της εταιρείας, προσθέτοντας πως εκείνος δεν θα τη στηρίξει οικονομικά έως ότου ακυρωθεί η παραγγελία.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content