Δεν ικανοποίησαν τους εμπόρους οι εκπτώσεις

Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είδαν τις εισπράξεις τους επτά στις δέκα επιχειρήσεις κατά την χειμερινή περίοδο των εκπτώσεων, όπως απάντησαν οι επιχειρηματίες στην έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Τα στοιχεία δείχνουν πως μόλις το 8% των επιχειρήσεων πήγε καλύτερα φέτος, ενώ για το 24% των επιχειρήσεων ο τζίρος παρέμεινε περίπου ο ίδιος.

Οι ίδιοι επιχειρηματίες απάντησαν πως καλύτερη περίοδος για τις εκπτώσεις ήταν ο Ιανουάριος (49%), ακολούθησε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου (23%) και τέλος μόλις για το 9% των επιχειρήσεων καλύτερα πήγε το τέλος του Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στους καταναλωτές, σχεδόν οι μισοί προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους με κάρτα (49%), το 36% επέλεξε και κάρτα και μετρητά, ενώ μόνο το 14% πλήρωσε αποκλειστικά με μετρητά.

Παράλληλα, δύο στους τρεις επιχειρηματίες απάντησαν πως το άνοιγμα την Κυριακή μέσα στις εκπτώσεις δεν βελτίωσε τον τζίρο τους, ενώ ένας στους τέσσερις είπε ότι το άνοιγμα ήταν τελικά επιβαρυντικό.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ