Αυξήθηκε κατά 14,5% ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο

Με ενισχυμένο τζίρο τόσο σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο όσο και με τον φετινό Ιούνιο έκλεισε για το λιανεμπόριο ο Ιούλιος του 2021. Τα σχετικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσιοποιήθηκαν χθες, ανήμερα της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια η 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν μόνο τις επιχειρήσεις με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο διαμορφώθηκε τον Ιούλιο σε 3,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,5% σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, όταν είχε διαμορφωθεί σε 2,8 δισ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021 ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Ιούλιο κατέγραψε επίσης σημαντική αύξηση, της τάξης του 7,7% ή κατά 300 εκατ. ευρώ.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020 είναι το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (αύξηση 61,6%) και το λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα (αύξηση 58,6%).

 

 

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content