0,9% η ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2020

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ στοιχεία για το ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του έτους, με την ύφεση να διαμορφώνεται στο 0,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2019. Σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά 1,6%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2020 παρουσίασε μείωση κατά 1,2% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2019.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους με τα χαμηλά ποσοστά ύφεσης, το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει, όπως αναφέρουν, ότι η ελληνική οικονομία αντέχει. Ας σημειωθεί ότι η ύφεση στην ευρωζώνη, για το ίδιο διάστημα, κυμαίνεται στο 3,2%. Ειδικότερα, στη Γερμανία η ύφεση είναι στο 2,3%, στην Πορτογαλία στο 2,4%, στην Ισπανία στο 4,1%, στην Ιταλία στο 4,8% και στη Γαλλία στο 5,4%.

Σταϊκούρας: Το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι στην ορθή κατεύθυνση

Την ικανοποίησή του για τα στοιχεία εξέφρασε με δήλωση ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑ αποδεικνύει ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι στην ορθή κατεύθυνση.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ