Πτώχευση ελβετικής αεροπορικής εταιρείας

Η ελβετική αεροπορική εταιρεία charter, Privatair υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, λίγους μόνο μήνες μετά την ακύρωση από την Lufthansa, συμφωνίας μίσθωσης αεροσκαφών «wet lease». Ο αερομεταφορέας αντιμετώπισε πρόσφατα κάποιες δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης της Lufthansa, να αναστείλει τη διαδρομή της Φρανκφούρτης-Πούνε – υπηρεσία που διαχειριζόταν η Privatair.

Σε ανακοίνωση ο αερομεταφορέας τονίζει: «Με μεγάλη θλίψη η PrivatAir SA, ανακοινώνει ότι έχει υποβάλει αίτηση για έναρξη διαδικασίας πτώχευση στην Ελβετία. Ομοίως, η θυγατρική της PrivatAir GmbH στη Γερμανία έχει επίσης καταθέσει αίτηση για πτώχευση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα γεγονότα είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις μελλοντικές επιχειρηματικές προβλέψεις και βιωσιμότητα των εδύο πιχειρήσεων, γεγονός που ανάγκασε τις εταιρείες να υποβάλουν αίτηση για πτώχευση.

Η PrivatAir δημιουργήθηκε το 1977 στην Ελβετία. Απασχολεί άμεσα 226 υπαλλήλους στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία. Χρησιμοποιεί επίσης τις υπηρεσίες 65 μελών του πληρώματος μέσω εξωτερικού αναθέτοντος φορέα, για τη λειτουργία της στη Μέση Ανατολή. Θα παραμείνει γνωστή ως μια πραγματικά μοναδική εταιρεία που χτίστηκε από καταπληκτικούς ανθρώπους που έδειξαν ακραία αφοσίωση στη δουλειά τους και αξεπέραστα επίπεδα εξυπηρέτησης και απέδειξε πολλές φορές ότι το αδύνατο στην αεροπορία μπορούσε να γίνει εφικτό. Επισημαίνεται, πως η PrivatΑir, μακροχρόνιος συνεργάτης της Lufthansa και πρόσφατα των Eurowings και TUI Fly, βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης».

Πηγή: money_tourism

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ