Έκαναν πίσω οι “Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές”

Δεν θα κάνουν εκδηλώσεις στην Κρήτη

Άναρχη ήταν η οπισθοχώρηση των «Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers) οι οποίοι προγραμμάτιζαν εκδηλώσεις στην Κρήτη προκειμένου να τιμήσουν «τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που πριν από 80 χρόνια πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης»!

‘Eπειτα από την κατακραυγή που προέκυψε από τον ελληνικό Τύπο και την τοπική κοινωνία, αργά το μεσημέρι της Τρίτης, οι «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» κατέβασαν από την ιστοσελίδα τους τις σχετικές αναρτήσεις για την προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Είναι πιθανό πως ενημερώθηκαν από τους τρεις Ελληνες που είναι μέλη της οργάνωσης.

Οι επονομαζόμενοι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές σκόπευαν να την τιμήσουν τη «γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» στα Χανιά από τις 17 έως και τις 23 Μαΐου.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους» ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, προκαλώντας ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία.

Στην αφίσα, η οποία αποκαθηλώθηκε, αναφερόταν:

«ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία». 

Βέβαια στην ιστοσελίδα τους οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι έχουν παράρτημα και στην Ελλάδα, ανέφεραν ότι θα τιμήσουν και τη γενναιότητα των συμμαχικών δυνάμεων και των Κρητών.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη ο οποίος με επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για “ύβρη” κατά των Κρητικών και των Ελλήνων γενικότερα.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» κάλεσε σε παγκρήτιο ξεσηκωμό.

Στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διερωτάται: «ποια δημόσια αρχή έδωσε την άδεια γι’ αυτή την άθλια φιέστα ναζιστικού παραληρήματος; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει ελληνική αρχή που έδωσε την άδεια για να γίνουν αυτές οι αποτρόπαιες εμετικές, φασιστικές εκδηλώσεις; Εκτός και αν οργανώνεται χωρίς επίσημη άδεια ή με παραπλάνηση των ελληνικών αρχών. Οπότε εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα!».

Όπως φαίνεται τελικά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια φιέστα, αλλά και εάν αυτή γίνει οι συμμετέχοντες δεν πρόκειται να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία.

Η Ένωση των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών φαίνεται ότι έχει έδρα την Ιταλία και στο καταστατικό της αναφέρει πως πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ενώ ξαφνιάζει η επισήμανση πως υποστηρίζει τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (The European Paratroopers Association is a non-profit organization that support free democratic basic rights.).

Εντύπωση προκαλεί ότι στη συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν και τρεις Έλληνες.

Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι κ.κ. Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς, ο οποίος υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ Ραφήνας.

Έπειτα από τα δημοσιεύματα που φωτογράφιζαν τους δύο Έλληνες μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών, κατέβηκε το οργανόγραμμα με τις φωτογραφίες των δύο Ελλήνων ένας εκ των οποίων αστυνομικός εν ενεργεία.

 

 

 

Με πληροφορίες απο huffingtonpost.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content