Υπερήφανο το Αρκαλοχώρι τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η σημερινή ήταν μια μέρα ιδιαίτερη, με τις εικόνες των μικρών μαθητών που παρέλασαν να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στο Δήμο που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και μέσα από τα λόγια του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη.

«Σήμερα πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους. Είναι μια εθνική γιορτή και μια μέρα ελπίδας, θάρρους και ψυχικής ανάτασης. Έτσι πρέπει να βλέπουμε αυτή τη μέρα και έτσι να τη γιορτάζουμε. 

 

Δεν πρέπει να μας πτοεί τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα στο Δήμο μας. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ότι η ζωή συνεχίζεται. Γιατί πρέπει να έχουν στραμμένα το βλέμμα τους στο μέλλον και όχι να κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν. Πάντα να κοιτάνε μπροστά. Οι σεισμοί είναι ένα φαινόμενο που πάντα το είχαμε και θα το έχουμε στη ζωή μας. Προχωράμε λοιπόν με θάρρος, ελπίδα και δύναμη πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλα θα φτιάξουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Μπροστά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλος Μπαριτάκης,  και οι Βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης  Νίκος Ηγουμενίδης και Μανώλης Συντυχάκης, οι μαθητές, οι γονείς και πλήθος δημοτών, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις – σύμφωνα με το πρόγραμμα- ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα τοπικά διαμερίσματα Καστελλίου και Θραψανού  του Δήμου Μινώα.

Στ. Αρναουτάκης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι: Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1940.Με ενότητα, αλληλεγγύη και στήριξη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές και να πάει ο τόπος μπροστά.

Στην απόδοση τιμής στους ήρωες του 1940,αλλά και στην ενότητα, αλληλεγγύη και στήριξη όλων, Εκκλησίας, θεσμικών εκπροσώπων, φορέων να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές και να πάει ο τόπος μπροστά, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευρισκόμενος σήμερα στην πληγείσα Δημοτική κοινότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα. Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στην Δοξολογία της Εθνικής Επετείου που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό από τον Σεβασμιώτατο κκ Ανδρέα, κατέθεσε στεφάνι, συνομίλησε -ευχήθηκε στους παριστάμενους εκπαιδευτικούς -πολίτες. Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης παρακολούθησε την παρέλαση χειροκροτώντας θερμά μαζί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα κλειστά σχολεία, τα παιδιά της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης οικειοθελώς συμμετείχαν στην παρέλαση για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο αλλά και παράλληλα να δώσουν το μήνυμα της αισιοδοξίας, της επανεκκίνησης.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Αρκαλοχώρι μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, συμμετείχαν οι Βουλευτές, Μάξιμος Σενετάκης,  Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Συντυχάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο π. Δήμαρχος Χαράλαμπος Γιαννόπουλος ,τοπικοί φορείς, στελέχη του Δήμου κ.α.

«Το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους ήρωες του 1940, με την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας και η συνείδηση του παρελθόντος προδιαγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον» δήλωσε, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι αναφέρθηκε στα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της στήριξης όλων, Εκκλησίας, Αρχών, κεντρικής διοίκησης, φορέων, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σεισμόπληκτες περιοχές και να πάει ο τόπος μπροστά.

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content