Υπεγράφη η νέα σύμβαση Ξενοδόχων – Ξενοδοϋπαλλήλων
Υπεγράφη σήμερα στο Ηράκλειο η νέα τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και του Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  που προβλέπει παράταση της ισχύουσας για ένα εξάμηνο με τους ίδιους όρους. Με το πέρας του εξαμήνου και επανεκτιμώντας την κατάσταση θα ακολουθήσουμε συζητήσεις για την επόμενη μέρα.  Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση επιχειρηματιών και εργαζομένων να πορευτούν μαζί στις δύσκολες αυτές μέρες. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου τόνισε σχετικά: οι καλές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στο Ηράκλειο κρατάνε χρόνια και στηρίζονται στην αμοιβαία κατανόηση ότι ο κλάδος της φιλοξενίας στηρίζεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ όλων. 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου τόνισε ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και με αίσθημα ευθύνης σε αυτήν την δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική περίοδο λόγο της πανδημίας του COVID-19 , διασφαλίσαμε στο ακέραιο τα εργασιακά δικαιώματα, θεσμικά και οικονομικά των συναδέλφων μας  που απορρέουν από την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παράλληλα ζητούμε από την κυβέρνηση διεύρυνση των μέτρων και στήριξη σε όλους τους ανέργους και εργαζόμενους σε περίπτωση που συνεχίσουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας οι ξενοδοχειακές μονάδες του νομού μας.

Το κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα είναι αυτό που επιλέγουν και οι επισκέπτες μας και αυτό που χαρακτηρίζει την ανωτερότητα της φιλοξενίας του Ηρακλείου. Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, αναμένουμε την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων από την κυβέρνηση, στη διάρκεια που τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πανδημίας του covid 19, όπως άλλωστε αναμένουμε και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να περάσουμε μαζί αυτόν τον ορμητικό ποταμό. 

Η σύμβαση εργασίας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Ξ.Η.                 www.heraklion-hotels.gr

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πρόεδρος                      

Νικόλαος Χαλκιαδάκης           

Για το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κοκολάκης     ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content