Ξεσηκωμός για τον πρόχειρο δρόμο στον Κερίτη

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιον προσπαθήσει να κλείσει τον “πρόχειρο” δρόμο που φτιάχτηκε στον Κερίτη, είναι οι κάτοικοι του Αλικιανού και των γύρω περιοχών, που από το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο, μετά τις πληροφορίες οτι επίκειται εισαγγελική παρέμβαση.

Μάλιστα για την κινητοποίηση των κατοικων, χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και στο άκουσμά τους, περίπου 500 άτομα, μετέβησαν στις εκβολές του ποταμού Κερίτη, στο σημείο που έπεσε η παλιά γέφυρα και έγινε ο αυτοσχέδιος δρόμος.

Περίπου στις 11:30, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή και όπως ήταν φυσικό, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, περιμένοντας να δουν τις προθέσεις τους.

Η αστυνομία καθησύχασε τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η παρουσία τους εκεί  δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αποσκοπεί μόνο στην διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων,  που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει προγραμματιστεί.

Στη θέα της αστυνομίας, ωστόσο υπήρξε οργισμένη αντίδραση καποιων κατοίκων που στρέφονταν κατά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φωνάζοντας οτι είναι “ανεπιθύμητος” στην περιοχή, τόσο για την καθυστέρηση αποκαταστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά, όσο και για τις τελευταίες του δηλώσεις για το αυθαίρετο άνοιγμα του δρομου και την αναγκαιότητα επέμβασης εισαγγελέα.

Οι κάτοικοι περνούν στην αντεπίθεση

Πάντως, οι κάτοικοι σήμερα πέρασαν στην αντεπίθεση, ζητώντας οι ίδιοι την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να ερευνηθεί η αιτία που έπεσε η γέφυρα.

Απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς, τόνισαν πως εαν επέμβει Εισαγγελέας για τον πρόχειρο δρόμο που έφτιαξαν για την εξυπηρέτησή τους, τότε πρέπει να επέμβει και για τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν πέσει η ιστορική γέφυρα, αφήνοντας ερωτηματικά για το εαν υπήρχαν μελέτες και άδειες για αυτές.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ