Ξενοδόχος ζητούσε πίσω λεφτά από τους υπαλλήλους του


Στη σύλληψη ενός ξενοδόχου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές ύστερα από καταγγελίες υπαλλήλων του ότι τους εκβίαζε να του επιστρέψουν μέρος του μισθού τους.

Ο ξενοδόχος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2022, κατέβαλε κανονικά στους υπαλλήλους του τα νόμιμα, μισθούς και επιδόματα αλλά στη συνέχεια τους εκβίαζε και απαιτούσε να του επιστρέψουν πίσω μέρος των χρημάτων που τους είχε καταβάλει.

Ένας 23χρονος υπάλληλός του και δυο συνάδελφοί του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία του εργοδότη τους στις αρχές.

Έτσι οργανώθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση και οι αρχές συνέλαβαν τον επιχειρηματία επ’ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε 500 ευρώ από τον 23χρονο υπάλληλο. Το συγκεκριμένο ποσόν είχε δοθεί στον 23χρονο ως αποζημίωση απόλυσης.

 

Από την πλευρά του ξενοδόχου έγινε γνωστό ότι κατέθεσε μήνυση κατά των τριών υπαλλήλων του για συκοφαντική δυσφήμιση και κάνει λόγο για “αστική διαφορά” που προέκυψε μεταξύ τους.

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη ημεδαπός για εκβίαση και παραβάσεις εργατικής  νομοθεσίας 

Συνελήφθη χθες (03.11.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιήλθαν καταγγελίες τριών εργαζομένων σε επιχείρηση που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός ότι  κατά το χρονικό διάστημα από  Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2022 τους εξανάγκαζε να του επιστρέφουν μέρος των καταβληθέντων αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε χθες (03.11.2022)  συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρόνο που λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από 23χρονο ημεδαπό στον οποίο είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης.  

Χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content