Βραβεύσεις Αυγενάκη σε μαθητές του Κέντρου Ρομποτικής

Στην τελετή βραβεύσεων των μαθητών του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης, που προκρίθηκαν και διακρίθηκαν σε Εθνικούς και Παγκόσμιους διαγωνισμούς Ρομποτικής, την τελευταία διετία, 2020-2021, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ 1 της ΑΝΕΚ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν και μάλιστα κάτω από τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία στην καθημερινότητα.

Δεν το έβαλαν κάτω και προέβαλαν με επιτυχία την καλή δουλειά και την ποιότητα που αναπτύσσει η χώρα μας και στον τομέα της ρομποτικής. Έναν τομέα που συνδυάζει το θέαμα με την κατασκευή, την έρευνα και την καινοτομία, μέσα από τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια.

Αξίζουν πολλά μπράβο στην Ακαδημία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης.

Φορέας πρωτοπόρος για το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και για όλη τη χώρα, που αναζητά διαρκώς την εξέλιξη και την ανάπτυξη της ρομποτικής και σε άλλα πεδία, όπως αυτό της αθλητικής ρομποτικής, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα την ανταπόκριση και τη συμμετοχή στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στον εξωτερικό χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου στην Αθήνα.

Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού επενδύουμε και στις νέες μορφές που αναπτύσσονται στο πεδίο του αθλητισμού.

Με το προσεχές σχέδιο νόμου μας, που κατατίθεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες, το 5ο στη σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης, βάζουμε επίσημα στον αθλητικό χάρτη τον ηλεκτρονικό αθλητισμός (e-sports), δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν αντίστοιχα τμήματα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούμαστε και στο πεδίο της αθλητικής ρομποτικής. Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια, μέσα από την πραγματοποίηση διοργανώσεων, αλλά και τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική της, επιτρέποντας στη χώρα μας να ακολουθεί στενά και να συνδιαμορφώνει τις παγκόσμιες εξελίξεις, σ’ αυτές τις ραγδαία αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες”.​

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content