ΒΙΝΤΕΟ με τη διάσωση της 20χρονης στον Καρτερό

Η διάσωση μιας κοπέλας από τον χείμαρρο που σχημάτισαν οι προχθεσινές καταρρακτώδεις βροχέςστον Καρτερό, κάνει τον γύρο της Ελλάδας.

Η 20χρονη έδειξε θάρρος και ευστροφία, και εκεί οφείλει τη ζωή της, καθώς επίσης βέβαια και στους Πυροσβέστες και διασώστες της ΕΜΑΚ που έστησαν μια σωτήρια αερογέφυρα με σχοινί.

Ένα νέο βίντεο του κ. Ιπποκράτη Ταμπακάκη που θα δείτε στη συνέχεια, δείχνει καθαρά τη στιγμή της σωτήριας επέμβασης.

 

 

 

Τι είπε ο Διοικητής της ΕΜΑΚ

 

Τις δραματικές στιγμές τη διάσωσης της 20χρονης αλλά και του ηλικιωμένου στον Καρτερό, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας περιέγραψε, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ Σταύρος Καλογιαννάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διάσωση της 20χρονης φοιτήτριας που είχε «γαντζωθεί» από την αλμυρίδα του στύλου της ΔΕΗ αλλά και του ηλικιωμένου το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε στην ίδια περιοχή. Μάλιστα τόνισε πως οι δύο διασώσεις έγιναν ταυτόχρονα.

«Η κοπέλα κατάφερε να κρατηθεί στην αλμυρίδα του στύλου, είχε τεράστιο θάρρος, τεράστιο κουράγιο, γιατί της έλεγα «κάνε σε παρακαλώ λίγο υπομονή» και εκείνη χαμογελούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως «τη ζωή της την έσωσε η ίδια εμείς απλά κάναμε αυτό που είμαστε εκπαιδευμένοι να κάνουμε».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ