grylos-aggouridakis

Β. Λαμπρινός: “Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ”

Tην έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τη “Δύναμη Πολιτών” σηματοδότησε η αποψινή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο Ibis του Ηρακλείου.

0-5-3 Β. Λαμπρινός: "Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ"

Στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, έδωσαν το παρόν ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και γνωστές προσωπικότητες του Ηρακλείου (Δεικτάκης, Ρούσ. Κυπριωτάκης, Μιχαηλίδης, κ.α.), εκπρόσωποι φορέων, παλιοί και νέοι υποψήφιοι της «Δύναμης Πολιτών»,  καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή προκλήθηκε βίντεο με το έργο της Δημοτικής Αρχής ενώ στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός μίλησε για την ευθύνη όλων απέναντι στην πόλη και για την ισχυρή ομάδα που συγκροτήθηκε το 2014 και πέτυχε τη μεγάλη νίκη στις εκλογές.

0-3-8 Β. Λαμπρινός: "Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ"

Φτιάχνουμε σήμερα μια ακόμα ισχυρότερη ομάδα, με δοκιμασμένα στελέχη και σημαντικό έργο, με μέλη που ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα αλλά και νέους υποψηφίους που μας τιμούν με την απόφασή τους να θέσουν τις γνώσεις, την εμπειρία και το κέφι τους στην υπηρεσία του Ηρακλείου.

Η δική τους φρεσκάδα,  και το γεγονός ότι πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους με υψηλό ήθος, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι  η «Δύναμη Πολιτών» έρχεται από μακριά για να φτάσει μακριά».

0-2-11 Β. Λαμπρινός: "Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ"

Ο κ. Δήμαρχος είπε ακόμη ότι η “Δύναμη Πολιτών” ανήκει σε όλους τους Ηρακλειώτες. “Είμαστε και θα είμαστε εδώ, ανεξάρτητοι, ανυποχώρητοι,μαχητικοί, χωρίς φανφάρες και λαϊκισμούς”.

Επιχειρώντας ένα σύντομο απολογισμό του δημοτικού έργου, ο κ. Λαμπρινός ανέφερε τις τιμητικές διακρίσεις που απέσπασε το Ηράκλειο από την Unesco και την Ε.Ε., τις επιτυχίες στον πολιτισμό με τα προγράμματα  «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» και «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» που εντάχθηκαν στο καλεντάρι του ΕΟΤ και με τις πόλεις που διεκδικούν την αδελφοποίησή τους με το Ηράκλειο.

0-1-13 Β. Λαμπρινός: "Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ"

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στη μετάδοση για πρώτη φορά απ’ ευθείας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στην ενεργοποίηση των δημοτών, στα έργα αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου και των υδρομέτρων και στην αντικατάσταση των ασφαλτικών των σχεδόν κατεστραμμένων δρόμων της πόλης, στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών, τη νομιμοποίηση των σχολικών κτιρίων, κ.α.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λαμπρινός στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, ανανέωση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας με 19 καινούργια απορριμματοφόρα, στην ανακαίνιση των Παιδικών Σταθμών, στις παρεμβάσεις υπέρ των ΑμΕΑ, στη νέα ιχθυαγορά, στο Πολιτιστικό Κέντρο που προχωρεί προς την ολοκλήρωσή του, στα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης και των πάρκων, στην αποκατάσταση του όρμου Δερματά, κ.α.

0-29 Β. Λαμπρινός: "Η Δύναμη Πολιτών είναι εδώ"

Ο κ. Δήμαρχος είπε  ότι σύντομα θα γίνει η παρουσίαση του νέου προγράμματος της “Δύναμης Πολιτών” που θα απαντά στις προκλήσεις του αύριο και θα δίνει έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας, στην ύδρευση, το πράσινο, την ανάδειξη των ενετικών τειχών, το κυκλοφοριακό και τη βελτίωση της διαβίωσης των Ηρακλειωτών.

Καταλήγοντας ο κ. Λαμπρινός μίλησε για την προοπτική του Ηρακλείου αλλά και για τους λόγους που θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος: «Ξέρουμε από πού ξεκινήσαμε το 2014 και ξέρουμε που πάμε.  Και η διαδρομή αυτή δεν έχει όπισθεν! Κοιτάμε μπροστά. Το Ηράκλειο κοιτάζει μόνο μπροστά.   

Η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα παραμένει άσβεστη.

Και εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα, όπως το πίστευα και το 2014, ότι  διαθέτουμε τις γνώσεις, τις ιδέες, τις ικανότητες για να οδηγήσουμε το Ηράκλειο στο αύριο που του αξίζει – πλέον διαθέτουμε και κάτι ακόμα, εξαιρετικά πολύτιμο: την εμπειρία.

Αυτή η πίστη μου, μαζί με το …κουσούρι που έχω να μην αφήνω μισές δουλειές και να θέλω  ολοκληρώνω ότι ξεκινάω,  είναι οι βασικοί λόγοι που με φέρνουν και πάλι εδώ μαζί σας, επικεφαλής αλλά και στρατιώτη στην κοινή μας προσπάθεια να αλλάξουμε την πόλη».

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ