Το τραγικό τέλος ενός χρήσιμου ανθρώπου, που βρέθηκε νεκρός στο Παλιόκαστρο

Χθες το πρωί δημοσιεύθηκε η είδηση ενός ακόμη αιφνιδίου θανάτου. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του 63χρονου που έμενε μόνος στο Παλιόκαστρο τους τελευταίους μήνες και που νωρίς το πρωί του Σαββάτου τον εντόπισε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει δυστυχώς  σύνηθες φαινόμενο ένας αιφνίδιος θάνατος, εδώ ψάξαμε λίγο το θέμα και ανακαλύψαμε πως αυτός ο άνθρωπος που έχασε τόσο απότομα τη ζωή του, δεν ήταν καθόλου “τυχαίος”. Επρόκειτο για έναν επιχειρηματία που ασχολείτο με επιτυχία στον δύσκολο χώρο της ορθοπροσθετικής. Με άλλα λόγια, το χθεσινό θύμα, στο Παλιόκαστρο, ήταν ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία που ζούμε!

Το όνομά του ήταν Δημήτρης Χρονόπουλος. Ήταν δε ιδιοκτήτης της εταιρείας “Ορθοπροσθετική Αθηνών”. Η εταιρεία του, με απλά λόγια, προσπαθούσε να εξυπηρετήσει κυρίως θύματα τροχαίων και γενικότερα ακρωτηριασμένους συνανθρώπους μας, στους οποίους προσάρμοζε και προσέθετε τεχνητά μέλη, απαλύνοντας τον πόνο τους και κάνοντας πιο ευχάριστη και πιο υποφερτή τη ζωή τους.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο άνθρωπος αυτός είχε πάρει πολύ ζεστά τη δύσκολη δουλειά του και η εταιρεία του πήγαινε περίφημα. Τα τελευταία χρόνια, λόγω των συχνών επισκέψεων που έκανε στην Κρήτη σε άτομα με ακρωτηριασμένα μέλη, που είχαν γίνει πελάτες του, αναγκάσθηκε να ιδρύσει και εδώ παράρτημα της εταιρείας του. Έτσι, δημιούργησε υποκατάστημα στο Μασταμπά, όπου προσέφευγαν πολλοί πάσχοντες συνάνθρωποί μας.

Έτσι, ο Δημήτρης Χρονόπουλος διέσχιζε κατά καιρούς, απ’ άκρη σε άκρη, όλη σχεδόν την Ελλάδα, για να εξυπηρετήσει όσους είχαν την ανάγκη του. Είχε προσθέσει τεχνητά μέλη, πόδια και χέρια, σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας. Σ’ αυτόν κατέφευγαν οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, ακόμη και στη Συρία είχε πάει για να αποκαταστήσει τραυματίες του εμφυλίου πολέμου που γινόταν εκεί…

Τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, τις πέρασε στην Αθήνα, με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Στο Ηράκλειο ήρθε, πάλι για δουλειά, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου.

Όμως, αμέσως μετά την άφιξή του εδώ, άρχισαν να τον ενοχλούν ισχυροί πονοκέφαλοι.Με αποτέλεσμα, προχθές Παρασκευή να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ από τον εδώ βοηθό του, με ισχυρούς πονοκεφάλους και μουδιάσματα στα άκρα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι γιατροί που τον είδαν, δεν διέγνωσαν κάτι ανησυχητικό και του έδωσαν εξιτήριο. Εκείνος επέστρεψε στο εξοχικό σπίτι που νοίκιαζε, στο Παλιόκαστρο. Μέσα σ’ αυτό το σπίτι, ήταν γραφτό του, να πάθει ανακοπή, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής…

Το άψυχο κορμί του Δημήτρη Χρονόπουλου, όπως γράφουμε και στην αρχή, το εντόπισε το επόμενο πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου, η σπιτονοικοκυρά του.

Όπως συμπεραίνουμε από όλα τα στοιχεία που παραθέσαμε, τα οποία είχαν την καλοσύνη να μου γνωστοποιήσουν δυο πολύ σοβαροί φίλοι από το Παλιόκαστρο, ο Δημήτρης Χρονόπουλος ήταν ένας άνθρωπος πολύ χρήσιμος στην κοινωνία μας. Αξίζει, μέσα από την ψυχή μας να ευχηθούμε, ο Θεός να τον αναπαύσει! Και να παρηγορήσει τη σύζυγο, τα παιδιά του, αλλά και όλους όσοι έτυχε να ευεργετηθούν από αυτόν, στο διάστημα της επίγειας διαδρομής του…

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ