Το πλήρες πρόγραμμα της κηδείας του Μίκη

Την Πέμπτη το πρωί τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία όπως εκείνος το επιθυμούσε.

Η επίσημη διαδικασία για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έχει ως εξής:

  • Άφιξη της σορου το πρωί της Πέμπτης στις 7.30 στο λιμάνι της Σούδας
  • Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.
  • Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

 

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, κατόπιν συνεννόησης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τον πρόεδρό του, Γιώργο Αγοραστάκη.

Όπως είπε ο δήμαρχος: “Όλη η διαδικασία θα γίνεται σε απόλυτο συντονισμό με τις τοπικές αρχές, την αντιπεριφέρεια Χανίων και την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, ενώ θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για την πανδημία. Είμαι σίγουρος ότι η τιμή και η ευθύνη, η θεσμική και ηθική υποχρέωση που απορρέουν από την εκπεφρασμένη επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει απόλυτα σεβαστή από όλους και θα τιμήσουμε όπως πρέπει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.”

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content