Οι Ηρακλειώτες χάρηκαν το Καρναβάλι (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο ζενίθ έφτασε το κέφι σήμερα, στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Ηρακλείου. Πολλές χιλιάδες χαμογελαστοί άνιρωποι όλων των ηλικιών παρακολούθησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα την παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού, που πέτυχε απόλυτα στο στόχο του:

 

Έκανε όλους να ξεχάσουν έστω για λίγο τα προβλήματα, να αφήσουν πίσω τους τις σκουτούρες της καθημερινότητας και να χαρούν την αποκριά.

Παρά τις φοβέρες του καιρού, ευτυχώς οι βροχές… αναβλήθηκαν για αργότερα. Όση ώρα γινόταν η παρέλαση του Καρναβαλιού, δεν έπεσε ούτε σταγόνα. Κι αυτό επέτρεψε σε όλους να χαρούν την όμορφη αποκριάτικη ατμόσφαιρα.

Στο Καστρινό Καρναβάλι εμφανίστηκαν και φέτος πολλά αποκριάτικα άρματα από το Μαλλιώτικο Καρναβάλι, Με αυτά ξεκίνησε η παρέλαση και ο κόσμος χάρηκε την ευρηματικότητα και την εκφραστικότητα των αρμάτων αλλά και των καρναβαλιστών.

Ο Γιώργος Τσιχλάκης εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα του παρουσιαστή. Με τον τρόπο που εκείνος γνωρίζει, βοήθησε το κέφι να φτάσει σε πολύ μεγάλα ύψη. Του αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, όπως και σε όλους όσοι οργάνωσαν το φετινό Καρναβάλι.

Είναι αλήθεια πως κάθε χρόνο το Καστρινό Καρναβάλι πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Κάθε χρόνο και πιο πολύς κόσμος το παρακολουθεί, κάθε χρόνο τα σχόλια είναι πιο θετικά για τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Για την επιτυχία του Καστρινού Καρναβαλιού, είναι αλήθεια πως δούλεψαν πολλοί. Στο Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, στους μαζικούς φορείς, στις Πανεπιστημιακές Σχολές, σε όλα τα σχολεία, ακόμα και στα νηπιαγωγεία.

 

Σε όλους τους μικρούς και μεγάλους συντελεστές, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Όπως είχε προγραμματιστεί, στο φετινό Καρναβάλι πήραν μέρος 56 ομάδες και 12 “τοπικά” άρματα, όλα ευρηματικά που δεν είχαν τίποτε να ζηλέψουν από άλλες πολυδιαφημισμένες ανάλογες εκδηλώσεις.

Παρέλασαν ομάδες από το Μαλλιώτικο Καρναβάλι, τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια της πόλης, τα ΚΔΑΠ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Αθλητικούς Συλλόγους αλλά και ευχάριστες παρέες Ηρακλειωτών.

Η παρέλαση ξεκίνησει στις 15:00 μετά το μεσημέρι από την Πλατεία 18 Άγγλων, ανέβηκε από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, πέρασε από την Πλατεία Καλλεργών και Λιονταριών, και συνέχισε στον σταυρό της πόλης και στον πεζόδρομο της Λ. Δικαιοσύνης φθάνοντας μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας.

Την παρουσίαση του Καστρινού Καρναβαλιού είχε όπως προαναφέραμε ο γνωστός μίμος Γιώργος Τσιχλάκης και την έξοχη μουσική επιμέλεια ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τί θα πεί διασκέδαση, ο γνωστός μουσικός παραγωγός Κώστας Βενέτης.

 

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ