Το Ηράκλειο δεν αντέχει παράταση των μέτρων αυξημένης επιτήρησης – Οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε πλήρη καταστροφή

Κατηφείς, πολύ προβληματισμένοι, αλλά και απολύτως απογοητευμένοι είναι, όλη μέρα σήμερα, οι έμποροι, οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες της πόλης και του νομού Ηρακλείου, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, ότι παρατείνονται τα μέτρα αυξημένης επιτήρησης στο Ηράκλειο, σε αντίθεση με τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, όπου ισχύουν πλέον ελαστικότερα μέτρα.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα σήμερα, Ηρακλειωτών που απευθύνουν μέσω του σάιτ, έκκληση προς την κυβέρνηση, να ξαναδεί το θέμα στις αντικειμενικές του διαστάσεις και να άρει τα μέτρα επιτήρησης επί το ηπιότερον.

“Δεν αντέχουμε άλλο, έχουμε εντελώς καταστραφεί”, είναι η κοινή επωδός όσων απευθύνονται σήμερα προς την επίσημη πολιτεία.

Αντιλαμβάνονται πολύ καλά οι Ηρακλειώτες, τη σημασία και τη σκοπιμότητα των μέτρων επιτήρησης. Και μέχρι σήμερα δέχονται αγόγγυστα την πλήρη και υποδειγματική εφαρμογή τους. Κάτι που αποτυπώνεται και στις επίσημες μετρήσεις που γίνονται σε επίπεδο νομού, σύμφωνα με τις οποίες τα κρούσματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την περιοχή μας.  Το θέμα πλέον είναι, να μην εξαφανιστούν και οι επιχειρήσεις που ήδη υπολειτουργούν εδώ και βρίσκονται στα πρόθυρα πλήρους διάλυσης!

Τον πρώτο λόγο πάντα, τον έχουν οι λοιμωξιολόγοι, αυτό αποτελεί κοινή παραδοχή. Και οι λοιμωξιολόγοι βασίζονται στις καταγραφόμενες μετρήσεις. Όταν λοιπόν οι μετρήσεις οδηγούν σε τόσο ελπιδοφόρα συμπεράσματα, όταν δείχνουν ένα νομό εντελώς “καθαρό” από τον κορωνοϊό (ένας μόνον ασθενής νοσηλεύεται σήμερα στην κλινική Covid του νομού), τότε οι πολίτες αδυνατούν να δικαιολογήσουν την επιμονή του υπουργείου Υγείας να εξισώσει το νομό Ηρακλείου με την Αττική, όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα (αν και εκεί ακόμη έχουν αρχίσει να μιλούν για σταθεροποίηση της κατάστασης).

Δυο πράγματα λοιπόν απομένουν:

-Να ανακοινώσει το υπουργείο ότι θα ισχύει και στο Ηράκλειο ό,τι ήδη ισχύει στους άλλους τρεις νομούς του νησιού

-Ή, σε αντίθετη περίπτωση, να έρθει στο Ηράκλειο ο κ. Χαρδαλιάς με τους λοιμωξιολόγους, να εξηγήσουν και να πείσουν τους Ηρακλειώτες ότι συντρέχουν συγκεκριμένοι ειδικοί λόγοι που επιβάλλουν την παράταση της αυξημένης επιτήρησης.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ