Το γλέντι των Πιτσικάκηδων με την … ξαδέρφη τους από την Ιταλία! (φωτογραφίες)

Μια ξεχωριστή συνάντηση μελών της γνωστής οικογένειας του Κρουσώνα με την Ιταλίδα Αρχιτέκτονα και ξεναγό Maria Tereza Piccikachi

Τη δική της σύγχρονη ιστορία με την ψυχή και το βλέμμα στο παρελθόν γράφει η οικογένεια των Πιτσικάκηδων από τον Κρουσώνα. Μέσα από παρέες, αναζητήσεις και ανταμώματα που ξεκίνησαν μεταξύ της Ιταλίας και της Κρήτης στο Ηράκλειο και πολλά σχέδια για το μέλλον.

Της Μαρίας Καλλέργη

Τιμώμενο πρόσωπο στο αντάμωμα που είχε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια σε τραπέζι σε κατάστημα της παραλιακής του Ηρακλείου, η  Maria Tereza Piccikachi από την Καζέρτα, περιοχή κοντά στη Νάπολη της Ιταλίδας.

Η Ιταλίδα Αρχιτέκτονας και ξεναγός έφθασε ως την Κρήτη αφού πρώτα αναζήτησε τις ρίζες στο νησί μας μέσα από το διαδίκτυο. Εξηγώντας η ίδια στο neadrasis.gr πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία η κ. Maria Tereza Piccikachi  άνοιξε το κουτί των αναμνήσεων και γυρίζοντας στην παιδική της ηλικία θυμήθηκε τις οικογενειακές διηγήσεις για τον προπάππο της τον Πιτσικάκη από την Κρήτη.

Ο προπάππος λοιπόν είχε πάει σε εργαστήρι γλυπτικής ως μαθητευόμενος δίπλα στον διάσημο γλύπτη Μάρκο Μποτιλιέρι σε ένα μοναστήρι στην Καζέρτα. Έργο του εργαστηρίου είναι διάσημα και κοσμούν σημαντικά μουσεία.

Αυτό που προφανώς κράτησε στην  τον προπάππου της Μαρίας Τερέζας ήταν … ο έρωτας. Κάπως έτσι φθάσαμε στο σήμερα με τον πατέρα της Μαρίας να είναι πλέον ηλικιωμένος και συνταξιούχος, αφού υπήρξε σχεδιαστής αυτοκινήτων στη Ferrari για πολλά χρόνια, και την Μαρία και τους αδερφούς τους τον Αντόνιο και τον Βιτσέντζο να ζουν και να εργάζονται στην περιοχή.

Βρήκε διαδικτυακά την…. ξαδέρφη από τον Κρουσώνα

Η Μαρία άρχισε να ψάχνει το σόι της στην Κρήτη και έτσι βρήκε σε κοινωνικό δίκτυο τη συνονόματη  της Μαρία Πιτσικάκη. Όταν η επίτιμη πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης έλαβε ένα μήνυμα  από την συνονόματη της έμεινε έκπληκτη. Ωστόσο ξεκίνησε μια συνομιλία που πριν από τρία χρόνια που η Κρητικιά Μαρία Πιτσικάκη πήγε στην Ιταλία συνάντησε από κοντά την Ιταλίδα Μαρία  Πιτσικάκη. Στο πρόσωπο δε του πατέρα και του αδερφού της είδε εκπληκτικές ομοιότητες με συγγενείς από τον Κρουσώνα, όπως και στο πρόσωπο της ίδιας της Μαρίας ομοιότητες με γυναίκες από το χωριό.

Ομοιότητες που είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι υπόλοιποι  … συγγενείς που συναντήθηκαν χθες. Με το νόστιμο φαγητό να ξεχωρίζει και το καλό κρασί να ευφραίνει την καρδιά και να κάνει έντονα τα συναισθήματα, η Μαρία χάθηκε σε αγκαλιές, χαμόγελα και κουβέντες ψυχής. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί Πιτσικάκηδες άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για την εκλεκτή μουσαφίρισα δείχνοντας της με κάθε τρόπο πως την υπολογίζουν σαν μία από αυτούς!

Την επόμενη μέρα η Μαρία θα πήγαινε ξανά στον Κρουσώνα, όπου είχε βρεθεί και το πρωί της προηγούμενης μέρας αναφωνόντας χαμογελαστή και περήφανη: Εδώ είναι το χωριό μου!

Η Μαρία Τερέζα Πιτσικάκη ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη δηλώνοντας ενθουσιασμένη για τον τόπο και τους ανθρώπους. Ιδιαιτέρως μάλιστα για τη μεγάλη δική της οικογένεια, για την οικογένεια των Πιτσικάκηδων.

Αμέσως δήλωσε πως αυτή η συνάντηση θα έχει και συνέχεια και με την ιδιότητα της ως ξεναγού θα ήθελε να φέρει ανθρώπους από την πατρίδα της για να γνωρίσουν τον υπέροχο τόπο μας.

Ως τη νότια Αφρική

Πάντως η αναζήτηση των απανταχού Πιτσικάκηδων συνεχίζεται καθώς η Ιταλίδα Μαρία Πιτσικάκη έχει φτιάξει σελίδα στο facebook με τίτλο Famiglia Piccicachi συγκεντρώνοντας μέλη της οικογένειας από όλο τον κόσμο.

Ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού ως και από τη νότια Αφρική.

Έτσι το διαδίκτυο γίνεται αφορμή να ενώσει ανθρώπους με κοινές ρίζες και πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά μια γνωστή και δεμένη οικογένεια όπως τους Πιτσικάκηδες.

Πάντως οι Πιτσικάκηδες που κατάφεραν να βρεθούν χθες διασκέδασαν και βεγγέρισαν ως αργά δίνοντας υπόσχεση για ανανέωση της συνάντησης στην Κρήτη αλλά και στην Ιταλία, στο … χωριό της ξαδέρφης τους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content