Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Στέλιος Πέτσας

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από νωρίς το πρωί σήμερα ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που άρχισε τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Στις 9 το πρωί ο κ. Πέτσας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγ. Καρκανάκη, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχε ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, τους αντιπεριφερειάρχες Ν. Συριγωνάκη, Λάμπρο Βαμβακά κ.α.

 

Για τη συνάντηση Αρναουτάκη-Πέτσα από την  Περιφέρεια Κρήτης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη διάρκειά της, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα αναπτυξιακά και τα οικονομικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης, κυριάρχησαν επίσης, με τον Περιφερειάρχη να επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων και στις αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου χειμώνα στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, για την προώθηση των θεμάτων αυτών υπάρχει άριστη συνεργασία με το Υπουργείο επισημαίνοντας: «σήμερα συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», και  ζητήσαμε να έχουμε μία συμπληρωματική σύμβαση για τον Ταυρωνίτη στα Χανιά, ένα μεγάλο έργο, όπως, επίσης την αύξηση των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος. Επιπρόσθετα, ανοίγεται ο δρόμος για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα έχουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορεί να υπάρχει πραγματική αποκέντρωση με αρμοδιότητες αλλά και πόρους».

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες, όπως επίσης συνεργάτες του Υπουργού και διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Από την πλευρά του σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ο κ. Πέτσας  ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία και την παραγωγική συνεργασία που έχουν. Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, στις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές, τόνισε πως: «συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Είμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και θα προχωρήσουμε άμεσα και στην υπόθεση των προκαταβολών. Επίσης, θα αντιμετωπίσουμε τα  δυο αιτήματα σε μεμονωμένες περιοχές της Κρήτης, στην Σητεία και στην Κίσσαμο, τα οποία και θα αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, ο Υπουργός σημείωσε ότι, με έργα αναπτυξιακά που προστατεύουν και το περιβάλλον και τους ανθρώπους, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποχέτευσης, θα μειώσουμε τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών στο μέλλον.

Ένα τέτοιο έργο, είπε ο Υπουργός, είναι και το έργο που ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης (στον Ταυρωνίτη) και με χαρά τέτοια εμβληματικά έργα θα τύχουν της συνδρομής του Υπουργείου Εσωτερικών και η συμπληρωματική σύμβαση που απαιτείται θα εγκριθεί.

Κλείνοντας, ο Υπουργός δήλωσε: «πέραν, όμως, από αναπτυξιακά θέματα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί ενωμένοι και για να φέρουμε σε πέρας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Να αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν σε άλλα Υπουργεία, όπως είναι το ΕΣΠΑ, το ταμείο ανάκαμψης και δουλεύουμε για αυτό. Στόχος μας την επόμενη μέρα να περάσουμε  στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην αυτοδιοίκηση».

 

 

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του Στ.Πέτσα έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Μαΐου, Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος

09:30    Επίσκεψη στην Περιφέρεια – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

 

10:30    Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης – Συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Κουράκη, καθώς και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Φαιστού, Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου

11:30    Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό

14:30    Άφιξη στον Άγιο Νικόλαο – Συνάντηση με τους Δημάρχους Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας και Οροπεδίου Λασιθίου στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου

 

 

Το Σάββατο 8 Μαΐου

  •     Ρέθυμνο

10:30    Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ρεθύμνου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργη Μαρινάκη

11:30    Συνάντηση με τους Δημάρχους Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου  και  Ανωγείων  στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης

Την Κυριακή 9 Μαΐου

  •     Χανιά

09:00    Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ.  Παναγιώτη Σημανδηράκη

10:00    Συνάντηση με τους Δημάρχους Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου,  Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου και Σφακίων στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Το Σάββατο και την Κυριακή στις Π.Ε. Ρεθύμνης και Χανίων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θα επιθεωρήσει, επίσης, την πορεία υπό εξέλιξη έργων που έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ