Τη Σούδα θσ επισκεφθεί ο Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επισκέπτεται τη χώρα μας αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία υπενθυμίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί 24 με 25 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα μιλήσει σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη και το κυριότερο θα επισκεφθεί τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι- αστραπή στην Κύπρο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τουρκική Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ, θεωρείται από την Αθήνα ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ.Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις διεργασίες για την θέσπιση ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης. Κατά τη συνομιλία, διαπιστώθηκε πρόοδος επί ορισμένων πτυχών του εν λόγω δυνητικού μηχανισμού, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση στρατιωτικών κλιμακιών Ελλάδας-Τουρκίας με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ εντός της προσεχούς εβδομάδας.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ