Τι συζητήθηκε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Aπό τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου εκδόθηκε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος κ. Κουμαντάκης Μανώλης εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, συμμετείχε στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στου ν.4551/2018 στις Επιχειρήσεις της Κρήτης.

Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε, ότι πλέον ισχύει για όλη την Κρήτη το Μεταφορικό Ισοδύμανο. Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο για τον παραγωγικό κλάδο της Κρήτης. Υπενθυμίζεται πως η Κρήτη εντάχθηκε οριστικά τον Ιούνιο του 2019 και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα αποκτήσει ολοκληρωμένη θαλάσσια νησιωτική πολιτική, με συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένη χρηματοδότηση και πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα έχουν οι επιχειρήσεις του νησιού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με το μεταφορικό ισοδύναμο θα ενισχυθεί η εξωστρέφεια του νησιού, ενώ παρουσίασε και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου του για την νησιωτική πολιτική.

 

Αυτό που προκάλεσε δυσαρέσκεια σε όλους τους φορείς και υπήρξε έντονη διαμαρτυρία, ήταν η επιλεξιμότητα των κατηγοριών ΚΑΔ, που ενώ όπως αναφέρθηκε, για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αφορά περίπου 8 χιλιάδες ΚΑΔ, για την Κρήτη η επιλεξιμότητα των ΚΑΔ περιορίζεται περίπου στις 2 χιλιάδες. Επισημάνθηκε από όλους τους φορείς, με γνώμονα την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπιση του με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, το μεταφορικό ισοδύναμο να επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού της Κρήτης και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content