Τί είπε ο Κ. Καραμανλής για ΒΟΑΚ και Καστέλλι

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, καθώς έγιναν περισσότερο γνωστές πιο πολλές λεπτομέρειες γύρω από την αξιολόγηση και προώθηση έργων, όπως αυτά που αφορούν στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, για τον ΒΟΑΚ, εξετάζεται η αρχιτεκτονική των τριών διαφορετικών μεθόδων δημοπράτησης, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, με τον Υπουργό να είναι ξεκάθαρος ότι το έργο θα υλοποιηθεί τάχιστα, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης για το πως θα προχωρήσει.

Μίλησε επίσης για επίλυση διαφόρων ζητημάτων και εκκρεμοτήτων, ώστε να ξεκινήσουν οι κύριες εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Ο κ.Καραμανλής έδωσε την αίσθηση ότι όλα επανεξετάζονται, χωρίς να απορρίπτει τις μέχρι τώρα αποφάσεις, αλλά σίγουρα όπου θεωρεί ότι χρειάζονται βελτιώσεις ή αλλαγές, τηρουμένων των αναλογιών, θα τις κάνει.

Τί είπε για τον ΒΟΑΚ

Ειδικότερα, για τον ΒΟΑΚ ο κ. Καραμανλής είπε τα εξής:

Λένε ότι έχει δημοπρατηθεί ο ΒΟΑΚ.  Η αλήθεια είναι ότι έχει δημοπρατηθεί μια «ιδέα» με κάτι «σκίτσα». Κι έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

Γιατί  μιλάμε για 3 επιμέρους έργα με 3 διαφορετικούς τρόπους δημοπράτησης, χωρίς μελέτες και χωρίς περιβαλλοντική έγκριση.

Τι σχεδιάζουμε να κάνουμε;

Αρχικά να εξετάσουμε την αλλόκοτη αυτή «αρχιτεκτονική» του έργου.

Να ξεκινήσουμε όσες μελέτες υπολείπονται και να ολοκληρώσουμε όσες εκκρεμούν.

Να αδειοδοτήσουμε το έργο περιβαλλοντικά. Εμείς όχι απλώς θα ενεργοποιήσουμε ξανά τον ΟΑΚ, αλλά θα τον ενισχύσουμε ουσιαστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουμε για να ολοκληρώσουμε τη δημοπράτησή του.  Βέβαια έχουμε και άλλα μεγάλα ζητήματα μπροστά μας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ