Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης για τα διόδια του ΒΟΑΚ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΡΗΤΗ TV και του δημοσιογράφο Γιώργου Σαχίνη κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον νέο αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει όλη την Κρήτη

«Η Κρήτη δεν θα εξαιρεθεί των διοδίων στον νέο ΒΟΑΚ» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. «Προφανώς ο ΒΟΑΚ και το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης, το έχω πει πολλές φορές,  θα συμπεριλαμβάνει διόδια. Και τα διόδια θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, περίπου  6 λεπτά το χιλιόμετρο για τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν θα θεωρούσα λογικό  γιατί η Κρήτη να εξαιρεθεί δεν θα θεωρούσα  λογικο γιατί θα πρέπει η κρητη να εξαιρεθεί των διοδίων, γιατί αυτό θα ανέβαζε πάρα πολύ το κόστος της χρηματοδότησης και θα μας υποχρεώνε να αναζητήσουμε πόρους οι οποιοι και θα έλειπαν από κάπου αλλού.

Άρα επειδή και τώρα ακούω πάρα πολλούς λαικισμούς στην Κρήτη, άκουσα την αντιπολίυευση να κατεβαίνει και να λέει απίστευτα πράγματα για το θέμα των διοδίων , εγώ θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος και τελείως ειλικρινής με τους συμπολίτες μου στην Κρήτη.

Και θέλω να σας θυμίσω, ότι όταν είχαμε κάνει συζήτηση προεκλογικά, πάλι το είχα πει έστω και αν αυτό δεν ήταν ευχάριστο”.

Ένα σχήμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σύμβαση παραχώρησης, προφανώς ,μεταθέτει ένα κομμάτι της χρηματοδότησης και στον χρήστη.

Αλλά θα μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο, 300 χιλιομέτρων, ο οποίος θα πάρει χρόνια για να γίνει, το ξέρετε πολύ καλά με τεχνικές  δυσκολίες, και άμα μου λέτε έπρεπε η Κρήτη να περιμένει 50 χρόνια , όχι δεν έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια αλλά δεν κυβερνώ 50 χρόνια, κυβερνώ 2 χρόνια».

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content