Τι δήλωσε ο Άκης Τσελέντης για τον αποψινό σεισμό
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Άκης Τσελέντης σχετικά με τον νέο ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Άρβης.

Σε δήλωσή του στο enikos.gr, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για “μετασεισμό”, που προήλθε ακριβώς από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον των 5,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 07.08 το πρωί σήμερα.

Ο Άκης Τσελέντης υπογραμμίζει το μεγάλο εστιακό βάθος των σεισμών αυτών. Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχει πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα, όπως αναφέρει.

Σημειώνει, επίσης, ότι “δεν έχει σχέση με τη ζώνη του Αρκαλοχωρίου. Είναι διαφορετικά ρήγματα”. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, καταλήγει ο κ. Τσελέντης.

Δύο ισχυροί σεισμοί σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι στις 07.08 το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκε ισχυρός σεισμός έντασης 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Άρβης, στην Κρήτη. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος στα 67,1 χλμ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

σεισμός Κρήτη 1

Στις 18:47, ένας νέος ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, το επίκεντρο εντοπίζεται 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος  στα 59,1 χλμ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

σεισμός Κρήτη 2ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ