Θλίψη για την απώλεια του ξενοδόχου Βασίλη Πλεύρη

Με μεγάλη θλίψη πληροφορούμαστε την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου που διεδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στα τουριστικά πράγματα της χώρας μας, του Βασίλη Πλεύρη που έφυγε σε ηλικία 83 ετών. Ο θάνατός του επήλθε συνεπεία πνευμονικού οιδήματος στο ΠΑΓΝΗ.

Ο Βασίλης Πλεύρης καταγόταν από τις Ατσιπάδες. Σπούδασε Θεολογία και υπηρέτησε ως καθηγητής για σειρά ετών στο Λύκειον “ο Κοραής”. Παράλληλα όμως, και προπαντός μετά την αποχώρησή του από την Εκπαίδευση, ασχολήθηκε με τον χώρο του Τουρισμού.

Διετέλεσε στενός συνεργάτης της αείμνηστης Μαρίκας Καψή και βοήθησε πολύ στην ανέγερση του ξενοδοχείου “Αστόρια”, αλλά και του μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος “Καψής Μπητς” της Αγίας Πελαγίας.

Από τη συνεργασία του με τον Όμιλο Καψή απέκτησε μεγάλη εμπειρία και αργότερα δημιούργησε το ξενοδοχείο “Αφροδίτη” των Γουβών.

Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν αναδεικνύοντάς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και αργότερα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, θέσεις από τις οποίες προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο χώρο.

Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε πρωτεργάτης σε πολλούς καινοτόμους για την εποχή του επιχειρηματικούς τομείς. Υπήρξε από τους ιδρυτές του ΚΡΗΤΗ ΤV και των Κρητικών Αερογραμμών και είχε θέσει υψηλούς στόχους, πάντα προς όφελος των συμφερόντων του τόπου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη και ώρα 1 μ.μ. από το ναό της Ανάστασης στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  επί τη αγγελία του θανάτου του  Βασίλη Πλεύρη , συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις την μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100.-  ευρώ εις ίδρυμα που θα υποδείξει η οικογένειά του .
  • Να παραστεί  στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.

Ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε από τους ιδρυτές της Ένωσης μας, διετέλεσε επί 8 χρόνια Πρόεδρος της , και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου Προέδρου.                                                                                                    Υπήρξε επίσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Για  το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Χαλκιαδάκης                      Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ