Θα περιμένουμε να πέσουν στα κεφάλια μας; – Κτίρια που μας … απειλούν στο κέντρο του Ηρακλείου

H πρώτη τους εικόνα προσβάλλει την αισθητική μας εξαιτίας της εγκατάλειψης αλλά και των … παρεμβάσεων με συνθήματα στους τοίχους τους.

Η δεύτερη μας κάνει να βλέπουμε την επικινδυνότητα τους με μπαλκόνια που κρέμονται και ξεχαρβαλωμένα κουφώματα, πάνω από τα κεφάλια μας.

Ο λόγος για τα κτίρια – φαντάσματα του κέντρου της πόλης, ιστορικά κτίρια που στο παρελθόν στέγασαν για πολλές δεκαετίες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου αλλά στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους.

Για το κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνης στη Δικαιοσύνης, και τα κτίρια των Τμημάτων Τάξης και Τροχαίας στα Λιοντάρια και στην Ταγματάρχου Τζουλάκη, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν οι αστυνομικές υπηρεσίες μετακόμισαν στο νέο μέγαρο στα Δύο Αοράκια. ‘Εκτοτε καταρρέουν με όποιες προσπάθειες αξιοποίησης τους μέχρι σήμερα να μην έχουν ευοδωθεί.

Κι ωστόσο τα μπαλκόνια τους αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών, κάποια μάλιστα έχουν πέσει κιόλας ενώ η προσπάθεια υποστήλωσης υποδηλώνει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος. Οι σκουριασμένες σιδεριές, τα air condision που ξέμειναν και τα ανοιχτά κουφώματα εκτός από αντιαισθητικά θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για παιδιά ή και για μεγαλύτερους.

Κι ώσπου να πέσει το επόμενο κομμάτι, απλώς θα ευχόμαστε να μην πέσει στα κεφάλια μας, ή μήπως θα κινητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος για να μη συμβεί;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content