ΤΑΛΩΣ: Πράσινο φως για επαναλειτουργία των κινηματογράφων


“Πράσινο φως” για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο συγκρότημα ΤΑΛΩΣ αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκε σήμερα, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση που είχαν υποβάλλει οι εταιρείες “Τεχνόπολις” και “Βιτσέντζος Κορνάρος” για αναστολή εκτέλεσης της σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Οι εταιρείες “Τεχνόπολις” και “Βιτσέντζος Κορνάρος” είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της  απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχε εγκρίνει ως νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή του ΤΑΛΩΣ. Η υπόθεση συζητήθηκε στο ΣτΕ στις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Ο δικηγόρος του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Καρνίκης δήλωσε ότι “επικυρώνεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την καθ’ όλα νόμιμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, προχωρά κανονικά η σημειακή τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο ΤΑΛΩΣ”.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content