Ταλαιπωρίας συνέχεια και πιο κοντά στο τέλος τα έργα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Έργα αλλά και ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους έχοντες επιχειρήσεις στο συγκεκριμένο δρόμο, συνεχίζονται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο.

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα από Χανιώπορτα προς Παραλιακή και ισχύουν πλέον νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης: “Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο ανατολικό ρεύμα της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με τις καθαιρέσεις των παλιών πεζοδρομίων να έχουν προχωρήσει, ώστε να οριοθετηθούν τα νέα. Ο ρυθμός των εργασιών είναι βάσει του χρονοδιαγράμματος και προχωράμε καλά”.

Για την εκτέλεση των εργασιών, στην Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου λειτουργεί μόνο το ρεύμα ανόδου (από την Παραλιακή προς τη Χανιώπορτα) ενώ η κάθοδος πραγματοποιείται από την οδό Εφόδου (από τη Χανιώπορτα προς την Παραλιακή), η οποία θα μονοδρομηθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

“Οι παραπάνω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, χωρίς όμως να υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τους τρεις (3) μήνες. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων”.

Η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2020 και είχε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 10 μήνες, ωστόσο πήρε παράταση μετά από καθυστερήσεις που προέκυψαν.

Σύμφωνα με την μελέτη, θα διαμορφωθεί Λεωφόρος με πλάτος4 μέτρα ανά λωρίδα κυκλοφορίας, με δύο μεγάλα πεζοδρόμια, 73 οργανωμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν της οδού, νησίδα στη μέση του δρόμου με φανοστάτες και δέντρα, διαμόρφωση ενός κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σκουλάδων και όλο τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό.

Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα υπάρξει σύνδεση με τα Ενετικά Τείχη και ανάδειξή τους , ενώ στόχος είναι η μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και η ενθάρρυνση της πεζοπορίας και της χρήσης ποδηλάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content