Τα τροχαία δυστυχήματα στο επίκεντρο ημερίδας

Ομιλίες στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. διοργανώσε με επιτυχία  στο Μεσογειακό Πανέπιστήμιο Κρήτης ημερίδα με θέμα την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια και έχει τίτλο: Οδική συμπεριφορά: Ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Μανώλης Μουρτζάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης Γιάννης Λιονάκης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης Μανόλης Μαράκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καμάρη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με τους ομιλητές το πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα οι 97 νεκροι στη διάρκεια του 2019 στη χώρα μας, αποδεικνύει δυστυχώς, πως οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλής οδήγηση.

Ως Πολιτική πράξη χαρακτήρισε τα τροχαία δυστυχήματα στη διάρκεια ομιλίας του ο κύριος Γιάννης Λιονάκης τονίζοντας οτι αν δεν δουλέψει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμος στις δύσκολες στιγμές των τροχαίων, τότε τα αποτελέσματα είμαι οδυνηρά.

Με αφορμή μάλιστα την παρουσία του στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σχολίασε ότι η οδός Μενελάου Παρλαμά και η οδός Αθητάκη αποτελούν δρόμου μαρτύριο για οχήματα και πεζούς.

Απο την πλευρά του ο κύριος Μανώλης Μαράκης αναφερόμενος στα κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα σε σχέση με αυτά άλλων Ευρωπαϊκών χωρών τονισε πώς αυτα της Ελλάδος απέχουν παρασάγγας απο αυτά του εξωτερικού σχετικα με την εξέλιξή τους.

Για τα τροχαία δυστυχήματα είπε πως αποτελούν “εφιάλτη” για τα θύματα και για τος οικογένειές τους.

Ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου ανέφερε οτι για τον καθένα μας ο δικός του άνθρωπος είναι μοναδικός και ό πόνος για τον οποιονδήποτε μετά απο τροχαίο δυστύχημα είναι ο ίδιος.


Ο κύριος Μουρτζάκης παρουσίασε τις παραβάσεις που πρεπει να αποφεύγονται με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τονισε παράλληλα ότι ο δρόμος αποτελεί καθημερινά ένα “πεδίο μάχης” στον οποίο, πρώτος υπύθυνος και πρίν απο όλους είναι ο εαυτός μας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ