Τα αιτήματά τους πρόβαλαν σήμερα οι ξενοδ/λληλοι

Τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Ελευθερίας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, ο οποίος επανέλαβε την στήριξη του εστους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού και των επισιτιστικών επαγγελμάτων.

Ειδικότερα ψήφισμα με τα αιτήματα τους, παρέδωσαν σήμερα στη Περιφέρεια και στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο Πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης,  με την στήριξη της ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης  σε δηλώσεις του επεσήμανε την στήριξη του στη δίκαιη, όπως είπε διαμαρτυρία των εργαζομένων επισημαίνοντας, ότι, «για την Κρήτη ο τουρισμός είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, καθώς το 50% του ΑΕΠ του νησιού προέρχεται από τον τουρισμό.  Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι σήμερα χωρίς δουλειά, να επιστρέψουν στις εργασίες τους.  Όλα τα αιτήματα που έχουν τεθεί σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εμείς τα έχουμε θέσει στους συναρμόδιους Υπουργούς, και είναι σημαντικό ότι τις προτάσεις αυτές, για την στήριξη των εργαζομένων, τις ακούν θετικά». 

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε, ότι, σήμερα αναμένουμε τις αποφάσεις-ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων στον κλάδο, επισημαίνοντας, ότι, θα πρέπει να στηριχθούν όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ