Τα είχαν όλα αλλά ήταν πλαστά! – Συλλήψεις στο Ηράκλειο

Rapid και PCR τεστ, βεβαιώσεις υγείας, ταυτότητες όλα πλαστά είχαν 32χρονος και 34χρονος που συνελήφθησαν στο λιμάνι

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 32 και 34 χρονών προέβησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 83 Ν.3386/05 “ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ”, των άρθρων 29 παρ.7 του Ν.4251/14 “ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΑΣΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ” σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. “ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ”, και το άρθρο 285 του Π.Κ. “ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών τα παρακάτω:

-δύο δελτία ταυτότητας της αλλοδαπής, πιθανόν πλαστά,

-δύο πλαστά πιστοποιητικά RAPID τεστ για COVID 19, αρνητικών αποτελεσμάτων, με στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω δελτία ταυτότητας,

-δύο πλαστά πιστοποιητικά PCR, αρνητικών αποτελεσμάτων, με στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω δελτία ταυτότητας,

-δύο φωτοτυπίες καρτών επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας με τα στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω δελτία ταυτότητας,

-δύο πλαστές βεβαιώσεις υγείας με τα στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω δελτία ταυτότητας και,

-δύο αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content