Σύσκεψη για τον ΕΦΚΑ στο ΕΚΗ με βουλευτές

Με αφορμή τα τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων από τον ΕΦΚΑ, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συγκάλεσε σύσκεψη με τους Βουλευτές του νομού Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα στην συνάντηση συμμετείχαν το Προεδρείο του ΕΚΗ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Μαξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, εκπρόσωποι των συνταξιοδοτικών σωματείων του νομού, καθώς και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Στην συνάντηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά ζητήματα, όπως η μη καταβολή από το 2012 επικουρικών συντάξεων, η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αναπηρικών συντάξεων, η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση ασφαλιστικής κάλυψης σε εργατικά ατυχήματα και γενικά στις παροχές των ασφαλισμένων.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η διάλυση του ΠΕΚΑ, του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΦΚΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια το ΠΕΚΑ Κρήτης είχε πραγματοποιήσει 5.500 ελέγχους, καταγράφοντας 903 παραβάσεις και καταλογίζοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 10.621.877,25 ΕΥΡΩ!!! (6.672.320,36 ΕΥΡΩ ανασφάλιστη εργασία και 3.949.556,89 ΕΥΡΩ Υποδηλωμένη εργασία) (συνημμένα στατιστικά στοιχεία επιτόπιων ελέγχων)

Προφανώς κάποιοι επιδιώκουν την εργασιακή ζούγκλα και την «μαύρη» εργασία διαλύοντας τον εν λόγω ελεγκτικό μηχανισμό. 

Τόσο οι βουλευτές της Κυβέρνησης, όσο και οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα επίλυσης των ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και συγκεκριμένα οι Κυβερνητικοί βουλευτές δεσμεύτηκαν για άμεσες παρεμβάσεις, ενώ οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να τα θέσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τα θύματα της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί είναι οι ασφαλισμένοι, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ, που δέχονται πολλές φορές το μένος των ασφαλισμένων λόγω των τεράστιων προβλημάτων.

Το ΕΚΗ  παρακολουθεί τις εξελίξεις με σκοπό την άμεση λύση των παραπάνω προβλημάτων. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content