Σύσκεψη για την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων

H στέγαση και η επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων στις σεισμόπληκτες περιοχές της ευρύτερης περιοχής Αρκαλοχωρίου, ήταν το θέμα σύσκεχης που έγινε σήμερα Σάββατο στο πρώην Δημαρχείο του Καστελλίου, με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Για τη σύσκεψη ο κ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook:

Σύσκεψη στο πρώην Δημαρχείο στο Καστέλλι με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη και στελέχη του Δήμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλη Μπελαδάκη και Γιάννη Καραγιαννίδη, αντίστοιχα.

 Εξετάσαμε τις δρομολογημένες ενέργειες για την προσωρινή στέγαση και τη σταδιακή επανέναρξη των μαθημάτων στα Σχολεία που πλήγηκαν, καθώς και την πορεία εγκατάστασης των οικίσκων και των λυόμενων αιθουσών.

 Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 34 οικίσκοι για προσωρινή στέγαση και 22 σχολικές αίθουσες. Θα ακολουθήσουν άλλες 15 σχολικές αίθουσες μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και ακόμα 25 σχολικές αίθουσες μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς και η παράδοση 90 οικίσκων έως τις αρχές Νοεμβρίου. Τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων βασίζονται στους χρόνους που έχουν ήδη τεθεί στις διακηρύξεις των διαγωνισμών προμήθειάς τους από το Υπουργείο Υποδομών.

 Με συνεννόηση, συνεργασία και ενότητα αντιμετωπίζουμε συντονισμένα -Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία- κάθε επιμέρους πρόβλημα, αναζητώντας και δίδοντας λύσεις, όπου και όπως απαιτείται. Τις προσεχείς ημέρες θα καταβληθούν εκ νέου ενισχύσεις σε όσους υπέβαλλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr. (πέραν των 5,5 εκατ. που ήδη δόθηκαν στους δικαιούχους τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της).

 Έπειτα από τη σύσκεψη επισκέφθηκα το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά και τον χώρο στο Θραψανό, όπου ήδη στήθηκαν λυόμενες σχολικές αίθουσες και λειτουργεί πλέον το σχολείο.​

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content