Συνέδριο για την Κοινωνική Φροντίδα στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύη Δόμνα Μιχαηλίδου, για να πάρει μέρος στις εργασίες του 10ου συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Φροντιδας ¨Επ΄Αρωγή”, που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Μαζί με την κα Μιχαηλίδου ήρθαν ο Γραμματέας του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιος Σταμάτης και ο Προϊστάμενος Πολιτικών Ενίσχυσης Παιδιών με αναπηρία Δημήτρης Νικόλσκυ.

Αμέσως μετά την άφιξή τους μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λ. Βαμβακάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασ. Λαμπρινός κ.α.και λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η έμπρακτη προσοχή που δείχνει μια κοινωνία στα ευάλωτα μέλη της, αναμφίβολα, φανερώνει το πολιτισμικό της επίπεδο. Στον τόπο μας, το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης», έχοντας επωμισθεί την πολυμέτωπη  και επίπονη αποστολή αντιμετώπισης των προαναφερθέντων θεμάτων, για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ανταποκρίνεται στις δομές του, με ουσιώδεις προσπάθειες και παραδειγματική αφοσίωση.

Και για εμάς στον Δήμο Ηρακλείου η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, και η συνακόλουθη ανάγκη συνεχούς δράσης γι’ αυτό το σκοπό αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας. Από την πρώτη  ημέρα που αναλάβαμε θέσαμε ως βασικό στόχο ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου, θρησκείας, ηλικίας, να μην νιώθει μόνος και αβοήθητος. 

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών και δομών. Ενδεικτικά αναφέρω το αποκεντρωμένο δίκτυο Κοινοτικής Φροντίδας σε 10 κομβικά σημεία του Δήμου, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας ηλικιωμένων, το Κέντρο Αστέγων που λειτουργεί με διανυκτεύρευση,  το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών , το  Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο, το Κέντρο Ένταξης μεταναστών και του παραρτήματος Ρομά κ.ά. 

Ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας συνεχίζονται καθημερινά,  γιατί είναι καθήκον μας να στηρίζουμε  τους συμπολίτες  που το έχουν ανάγκη, αναζητώντας κι εμείς όπως κι εσείς   εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων καθώς και τη δημιουργία νέων, αναγκαίων κοινωνικών δομών, πάντα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, όπως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας που παράγει σπουδαίο έργο». 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content