Συνεχίζεται η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων

Συνεχίζεται η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων  με τηλεφωνικά ραντεβού από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Που μπορούν να απευθύνονται οι δημότες

 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να παρέχει τη δυνατότητα απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικό ραντεβού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπηρεσία δέχεται 80 με 90 αιτήματα για ραντεβού εβδομαδιαίως, τα οποία εξυπηρετούνται όλα μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις πέντε ημέρες. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι πολίτες κλείνουν ραντεβού κατά 80% μέσω τηλεφώνου και 20% μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΜΟΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) ή μέσω mail. Τα αντικείμενα που απομακρύνονται είναι σε συντριπτικό ποσοστό στρώματα, παλιά έπιπλα και μπάζα (έως 7 σακούλες).  

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν μόνο στις γειτονιές της πόλης. Το κέντρο, με πληθώρα αιτημάτων επίσης, εξυπηρετείται αυθημερόν με επιπλέον ειδικό φορτηγό όχημα περισυλλογής αντικειμένων.

Ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Καλούμε τους δημότες να επιλέγουν αυτό τον τρόπο απομάκρυνσης για περιορισμένο αριθμό ογκωδών αντικειμένων ώστε  να μην δημιουργούνται χωματερές δίπλα σε κάδους η και σε άλλα σημεία και να διατηρείται η εικόνα της πόλης όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρή». 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Τηλέφωνα: 2813-409-600 και 2813 – 409- 660

E-mail: kathariotita@heraklion.gr 

Εφαρμογή  για κινητές συσκευές: Δημότης Ηρακλείου. 

Δείτε εδώ τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου : https://bit.ly/3ChUAsd

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content