Σε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη η Υφυπουργός Τουρισμού

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου.

Συζητήθηκαν μέσα σε πολύ καλό κλίμα οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για να κάνει το Ηράκλειο city – breakκαθώς στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος ήταν και το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης της κ. Ζαχαράκη στην Κρήτη.

Η Υφυπουργός ήταν ενημερωμένη για τις σχετικές δράσεις του Δήμου, όπως το ετήσιο φεστιβάλ Gastronomy και τις εξήρε, τονίζοντας ότι το Ηράκλειο μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα συνδράμει την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την άριστη συνεργασία τους από την περίοδο που ήταν Υφυπουργός Παιδείας, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και τώρα που βρίσκεται στο Υπουργείο Τουρισμού: «Αναπτύξαμε στην κ. Υφυπουργό τον σχεδιασμό μας για να καθιερώσουμε το Ηράκλειο ως πόλη – προορισμό. Στόχος στον οποίο είμαστε ήδη κοντά. Σε αυτήν την προσπάθεια, η αρωγή του Υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων είναι πολύτιμη».

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης

με την Υφυπουργό Τουρισμού

Με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η κα Ζαχαράκη επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κρήτη για την ανάδειξη και την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και της συμμετοχής της σε ειδική εκδήλωση, προσκεκλημένη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των εμβολιασμών, η προοπτική της φετινής τουριστικής χρονιάς, καθώς και οι πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της στήριξης της δημόσιας υγείας την περίοδο της πανδημίας για την δημιουργία κλίματος ασφάλειας για τους επισκέπτες του νησιού καθώς και στη συνδρομή της στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Μετά τη συνάντηση η κα Ζαχαράκη δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα του εμβολιασμού και με επιπλέον χρηματοδότηση έχει εξοπλίσει τα νοσοκομεία μας στο νησί σε μια σημαντική περίοδο γεμάτη προκλήσεις». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην τουριστική σεζόν. «Ενημερώθηκα από τον Περιφερειάρχη και για τα ζητήματα του τουρισμού. Είναι θετική η εντύπωση, ετοιμάζονται, οι άνθρωποι του τουρισμού και θα είναι καλύτερη από πέρυσι η περίοδος, με προτεραιότητα πάντα στο κομμάτι των εμβολιασμών», δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού.

Για «εξαίρετη συνεργασία» έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέροντας πως αυτό που ενδιαφέρει την Κρήτη είναι η ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, των διαφορετικών μορφών τουρισμού και εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Ευχαρίστησε την Υπουργό για τις κοινές πρωτοβουλίες και λύσεις στα προβλήματα και αναφέρθηκε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της επιμόρφωσης των εργαζομένων του τουρισμού, ένα πρόγραμμα που χρηματοδότησε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης.

«Φέτος επιμορφώσαμε μαζί με το πανεπιστήμιο μας, 45.000 εργαζόμενους στον τουρισμό, στοιχείο που αποτελεί ένα ισχυρό διαβατήριο για την προώθηση του ποιοτικού τουρισμού και στηρίζει τους εργαζόμενους που γνωρίζουν όλα τα πρωτόκολλα. Αισιοδοξούμε για την φετινή χρονιά. Χρειάζεται προσοχή και να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Βλέπουμε τη νέα γενιά πως προχωρεί ικανοποιητικά σε αυτό. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

 

ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/k4vBOsKky3o

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ