Συνάντηση Μαρκογιαννάκη με τον υφ/ργό Οικονομικών

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η φορολογική πολιτική, ζητήματα που αφορούν στην κτηματική υπηρεσία Χανίων και τα προβλήματα που δημιουργούνται απ’ την υποστελέχωση υπηρεσιών που υπάγονται της αρμοδιότητας του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη, πολύ σημαντική, εξαγγελία του Πρωθυπουργού για φορολογικές ελαφρύνσεις προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Εκτός απ’ τη μείωση απο το 24% στο 22% του ΦΠΑ όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων, συζητήθηκε ο ΦΠΑ στην εστίαση, με τον κ. Βεσυρόπουλο να εκφράζει την πεποίθηση ότι η μείωση στο 13%, που ισχύει έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, θα παραταθεί τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους. Επισήμανε μάλιστα ότι αναμένονται πρωτοβουλίες για μονιμοποίηση
του μέτρου. 

Με τον κ. Βεσυρόπουλο συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην κτηματική υπηρεσία Χανίων, εξαιτίας της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία προσλήψεων τουλάχιστον 100 μηχανικών, προς στελέχωση των υπηρεσιών της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ