Συγκίνηση για την απώλεια του Νικολάου Τσιαβαλιάρη

Μεγάλη θλίψη προκαλεί στην τοπική κοινωνία το θλιβερό άγγελμα της απώλειας ενός εκλεκτού συμπολίτη, του συνταξιούχου υπαλλήλου της ΔΕΗ Νικολάου Τσιαβαλιάρη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο Νικόλαος Τσιαβαλιάρης καταγόταν από τα  Τρίκαλα, γνώρισε όμως εδώ την αείμνηστη σύζυγό του, με την οποία πορεύτηκαν μαζί, αγαπημένοι,  επί μισό περίπου αιώνα.

Ανθρωπος εκ φύσεως ευγενής, χαρακτήρας ηθικός, ακέραιος και ευχάριστος στις συναναστροφές του, είχε κατακτήσει τη συμπάθεια όλων όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.

Η καλλιφωνία του και ο σεβασμός του προς τα Θεία, τον έφερε κοντά στην Εκκλησία, την οποία επίσης υπηρέτησε από το εκκλησιαστικό ψαλτήρι. Διετέλεσε διακεκριμένο μέλος της Βυζαντινής Χορωδίας Κρήτης επί 27 συναπτά έτη και στάθηκε πάντα με σεμνότητα δίπλα στον καθηγητή της Βυζαντινής μουσικής, πρωτοψάλτη Ιωάννη Δαμαρλάκη, του οποίου ήταν εκλεκτός και αχώριστος συνεργάτης.

Η απώλειά του αφήνει μεγάλο κενό στη Χορωδία, τα μέλη της οποίας τέλεσαν απόψε τρισάγιο στη μνημη του, στον Ι. ναό της Αναλήψεως, μέσα σε ένα βαρύ κλίμα συγκίνησης και θλίψης.

Η κηδεία του Νικολάου Τσιαβαλιάρη θα γίνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, αμέσως μετά την θ. Λειτουργία, από τον Ι. ναό της Αναλήψεως.

Στους οικείους του η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια.

 

 

Ψήφισμα

του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής 

Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης

Το Δ.Σ. του συλλόγου μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του συναδέλφου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΗ συνήλθε εκτάκτως σήμερα 31 Οκτωβρίου 2020 στις 5 μ.μ. και αποφάσισε τα πιο κάτω :

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

2. Να ειδοποιηθούν όλα τα μέλη της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

3. Να διατεθεί το ποσόν των 100 ε. στη μνήμη του, στην ενορία της Αναλήψεως.

4. Να τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη του στον Ι. Ν. Αναλήψεως.

5. Το παρόν να δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε.

ΤΟ Δ. Σ.

 

 

Η ανάρτηση που έκανε ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Δαμαρλάκης για την απώλεια του εκλεκτού συνεργάτη του:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ